Vanavond op tv: spanning loopt op in Rampvlucht, nieuwe spelshow The Genius

Vanavond op tv: spanning loopt op in Rampvlucht, nieuwe spelshow The Genius
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 3 oktober

Kijktip :

Vanavond is de vierde aflevering van Rampvlucht te zien op NPO 1, waarin de spanningen flink oplopen. Verder onder meer de nieuwe spelshow The Genius. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 3 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Hedy d'Ancona - Het persoonlijke is politiek

NPO 2
20:25 uur

In de documentaire Hedy d'Ancona: Het persoonlijke is politiek staan het leven en de carrière van Hedy d'Ancona (1937) centraal. Door interviews met D’Ancona te verweven met scènes van vrouwen die zich vandaag de dag inzetten voor dezelfde thema’s - abortusactiviste Eva de Goeij, PvdA-wethouder Marjolein Moorman en Adrienne Buschmann, voorstander van euthanasie - laten de makers zien hoe relevant de strijd voor gelijkwaardigheid nog altijd is.

Chateau Meiland: emotioneel afscheid van Nadège

SBS 6
20:30 uur

In een nieuwe aflevering van Chateau Meiland, vanavond te zien op SBS6, keert de familie Meiland voor de allerlaatste keer terug op hun ooit zo geliefde chateau in Frankrijk. Het pand is nu eindelijk verkocht. Samen met vrienden en familie wordt alles klaargemaakt voor de overdracht aan de nieuwe eigenaar. Tijdens deze trip down memory lane gaan de Meilandjes nog een keer naar hun favoriete brocante-winkel en nemen zij emotioneel afscheid van hun trouwe schoonmaakster en vriendin Nadège.

Horrorfilm: The Exorcist

SBS 9
20:30 uur

Op SBS9 is vanavond de legendarische horrorfilm The Exorcist te zien. Wanneer een schattig 12-jarig meisje de kenmerken en stemmen van anderen overneemt, zeggen artsen dat ze niets kunnen doen. Als er niet veel later ook mensen beginnen te sterven, realiseert de moeder van het meisje zich dat haar dochter bezeten is door de duivel. De enige mogelijke hoop voor haar dochter ligt bij twee priesters die de demon moeten uitdrijven.

Rampvlucht: spanningen lopen op

NPO 1
21:20 uur

Het is tijd voor de vierde aflevering van de vijfdelige serie Rampvlucht. Vincent, Asha en Pierre zijn moegestreden. De onderlinge spanningen in het team van onderzoekers lopen hoog op, terwijl geheime diensten hen op de hielen lijken te zitten. De zoektocht naar de originele vrachtbrieven brengt Vincent en Marijke naar Israël, waar ze ontdekken dat dit verhaal groter is dan ze ooit hadden kunnen vermoeden.

Nieuw: The Genius

NPO 3
21:25 uur

Vanavond gaat de gloednieuwe reality-gameshow The Genius van start op NPO 3. In acht afleveringen volgen we tien bekende spelers in een strategische strijd vol bluf, branie en sluwe streken met maar één doel: wie mag zich uiteindelijk The Genius noemen? Elke speler in The Genius brengt een uniek eigen talent mee. Om te winnen sluiten spelers allianties, die ze genadeloos moeten durven verbreken.

De Kennis van Nu special: relatie tussen mens en dier

NPO 2
22:20 uur

Vanavond is een nieuwe special van De Kennis van Nu te zien op NPO 2. In dit programma worden we meegenomen naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten en ontwikkelingen. Hoe beïnvloeden die ons leven? Deze week: de relatie tussen mens en dier. Koeien, kippen, varkens en honden zijn door de eeuwen heen zo gefokt dat ze aan al onze wensen voldoen. De keerzijde van domesticatie is dat de enorme veestapel klimaatverandering, virussen en vervuiling met zich meebrengt.

Actuele video's

Meer actuele video's