Briljante horrorklassieker The Exorcist zaterdagnacht te zien op Veronica

Briljante horrorklassieker The Exorcist zaterdagnacht te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

Bijna 50 jaar na de originele release staat de film nog altijd overeind als één van de engste en beste horrorproducties aller tijden: The Exorcist. Deze huiveringwekkende horrorklassieker is nog even schokkend en angstaanjagend als toen. De film is zaterdagnacht te bewonderen op Veronica en je kunt The Exorcist streamen via onder meer Netflix.

Bekijk de volledige programmering van de Halloween-filmmaand op Veronica.

Het verhaal
Wanneer het meisje Regan ziek wordt en zich steeds vreemder gaat gedragen, staan alle dokters voor een raadsel. Wat mankeert haar? Regans alleenstaande moeder Chris wordt wanhopig. Er lijken bovennatuurlijke krachten in het spel te zijn. Ten einde raad richt ze zich tot de jonge pastoor Damien Karras, die het vermoeden heeft dat Regan bezeten is door de duivel. Karras schakelt de hulp in van duiveluitdrijver Lankester Merrin. De twee moeten een bovenmenselijk gevecht aangaan met het kwaad dat zich in het meisje heeft genesteld.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Het succes van The Exorcist was in 1973 ongekend. Rijen van honderden meters voor de bioscopen, geruchten over het effect van de film op mensen (verhalen dat mensen flauwvallen tijdens een film zijn nu heel normaal als marketingstunt, maar destijds was het fenomeen nieuw) en maar liefst tien Oscarnominaties. Het was de eerste horrorfilm die überhaupt een Oscarnominatie voor Beste Film in de wacht wist te slepen. Al deze feiten laten zien dat het hier om een legendarische productie gaat. Het acteerwerk van de cast is fenomenaal, de special effects zijn zeker voor die tijd indrukwekkend en ook de geluidseffecten zijn bijzonder angstaanjagend. Een perfecte horrorfilm.

Cast
Naast Ellen Burstyn (Requiem for a Dream) en Jason Miller (Rudy) zijn ook Linda Blair (Exorcist II: The Heretic) en Max von Sydow (Game of Thrones) te zien in The Exorcist. Deze film is geregisseerd door William Friedkin (The French Connection).

The Exorcist (1973) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is zaterdagnacht om 00.55 uur te zien op Veronica. Genre: horror. Speelduur: 122 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Briljante horrorklassieker The Exorcist zaterdagnacht te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV