Huiveringwekkende horrorklassieker The Exorcist zaterdag te zien op Veronica

Huiveringwekkende horrorklassieker The Exorcist zaterdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

Ruim 45 jaar na de originele release staat de film nog altijd overeind als één van de engste en beste horrorproducties aller tijden: The Exorcist. Deze huiveringwekkende horrorklassieker is nog even schokkend en angstaanjagend als toen. De film is zaterdag, tijdens Halloween, te bewonderen op Veronica en je kunt The Exorcist streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
Wanneer het meisje Regan (gespeeld door Linda Blair) ziek wordt en zich steeds vreemder gaat gedragen, staan alle dokters voor een raadsel. Wat mankeert haar? Regans alleenstaande moeder Chris (Ellen Burstyn) wordt wanhopig. Er lijken bovennatuurlijke krachten in het spel te zijn. Ten einde raad richt ze zich tot de jonge pastoor Damien Karras (Jason Miller), die het vermoeden heeft dat Regan bezeten is door de duivel. Karras schakelt de hulp in van duiveluitdrijver Lankester Merrin (Max von Sydow). De twee moeten een bovenmenselijk gevecht aangaan met het kwaad dat zich in het meisje heeft genesteld.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Het succes van The Exorcist was in 1973 ongekend. Rijen van honderden meters voor de bioscopen, geruchten over het effect van de film op mensen (verhalen dat mensen flauwvallen tijdens een film zijn nu heel normaal als marketingstunt, maar destijds was het fenomeen nieuw) en maar liefst tien Oscarnominaties. Het was de eerste horrorfilm die überhaupt een Oscarnominatie voor Beste Film in de wacht wist te slepen. Al deze feiten laten zien dat het hier om een legendarische productie gaat. Het acteerwerk van Burstyn, Blair, Miller en Von Sydow is fenomenaal, de special effects zijn zeker voor die tijd indrukwekkend en ook de geluidseffecten zijn bijzonder angstaanjagend. Een perfecte horrorfilm.

Cast
Naast Ellen Burstyn (Requiem for a Dream) en Jason Miller (Rudy) zijn ook Linda Blair (Exorcist II: The Heretic) en Max von Sydow (Game of Thrones) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door William Friedkin (The French Connection).

The Exorcist (1973) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op zaterdag 31 oktober om 22.05 uur te zien op Veronica. Genre: horror. Speelduur: 122 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Huiveringwekkende horrorklassieker The Exorcist zaterdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier