Recensie: AJAX: Parels van Amsterdam is simpele documentaire over drie 'godenzonen'

Recensie: AJAX: Parels van Amsterdam is simpele documentaire over drie 'godenzonen'
Documentaire van Ajax over Ajax

Film :

Vanaf 7 oktober staat de film AJAX: Parels van Amsterdam op Prime Video. Het is de laatste tijd niet perse de beste tijd voor de Amsterdammers, maar in deze documentaire komen natuurlijk vooral de beste momenten van vorig seizoen voorbij. Wat wie zijn die jongens nu toch? Lees hier de recensie van AJAX: Parels van Amsterdam.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

De kroonprinsen
De bij de Amsterdamse club opgeleide spelers Ryan Gravenberch, Jurriën Timber en Devyne Rensch zijn het afgelopen voetbalseizoen intensief en van nabij met camera’s gevolgd. Zowel op de club als daarbuiten.

Ryan Gravenberch, Jurrien Timber en Devyne Rensch in

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 60%

Het is duidelijk dat deze documentaire is gemaakt door Ajax Media, iets dat bijvoorbeeld bij de documentaire Dat Ene Woord op Disney+ - op zeer verfrissende wijze - juist niet zo was. Het beeld dat van de drie heren in de bloei van hun carrière wordt neergezet is dat het hardwerkende kerels (die overigens een flink vermogen verdienen) en dat lukt de documentaire uiteindelijk best aardig. Toch is het "WC-eend gehalte" van deze documentaire best heel erg groot en je krijgt het gevoel dat de echt moeilijke dingen een klein beetje achter worden gehouden. Het ontslag van Marc Overmars en de impact daarvan op de spelers is bijvoorbeeld maar een voetnootje in de documentaire, en dat is nu juist iets wat we wel meer hadden willen zien. Verder is het wel gewoon erg leuk kijkvoer. 2 sterren.

Cast
Naast Ryan Gravenberch, Jurriën Timber en Devyne Rensch zitten ook andere spelers van Ajax in deze documentaire in deze film. Deze productie is geregisseerd door Joost Beitler.

Vanaf 7 oktober 2022 is AJAX: Parels van Amsterdam te kijken op Prime Video. Genre: documentaire, sport. Tijdsduur: 104 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's