Nieuw misdaadprogramma Net5 Moorddossier vanaf woensdag te zien

Nieuw misdaadprogramma Net5 Moorddossier vanaf woensdag te zien
Een reconstructie van Nederlandse misdaden

Kijktip :

Het navertellen van waargebeurde moordzaken is een populair fenomeen. Waar de meeste serie- en podcastmakers zich vooral richten op Amerikaanse en Scandinavische verhalen, brengt het nieuwe programma Net5 Moorddossier spraakmakende Nederlandse moordzaken aan het licht.

Net5 Moorddossier gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv en op KIJK.nl.

Reconstructies
De dossiernamen liegen er niet om: de paskamermoord, de Koninginnedagmoord, de moordzussen en de parachutemoord. Advocaten, journalisten en podcastmakers pluizen deze dossiers helemaal uit. Ook komen familieleden en andere betrokkenen aan het woord. Reconstructies, interviews en archiefbeelden zorgen voor een compleet beeld van de tragedies die zich op Nederlandse bodem hebben afgespeeld.

Brand
In de eerste aflevering duiken we in de zaak van Melissa Ulrich. Op 23 mei 2006 komt de 19-jarige Melissa in een Arnhemse flat op gruwelijke wijze door een brand om het leven. Als blijkt dat deze is aangestoken, gaat een politieteam op jacht naar de dader. Wie bond deze weerloze vrouw vast en overgoot haar met spiritus? Waarom is haar vriend een tijdje verdacht en welke vrienden blijken er meer van te weten? Wat heeft zich die dinsdagochtend afgespeeld?

Het nieuwe programma Net5 Moorddossier is vanaf woensdag 19 oktober wekelijks om 20.30 uur te zien op Net5. Je kunt alle afleveringen van Net5 Moorddossier terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's