De nacht van de Filmacademie 2022 zaterdag te zien op NPO 3

De nacht van de Filmacademie 2022 zaterdag te zien op NPO 3
Welke films staan op het programma?

Kijktip :

Ook dit jaar zendt NPO 3 De nacht van de Filmacademie uit, waarin een aantal korte films van eindexamenstudenten van de Filmacademie de revue passeren. Gaan we deze jonge talenten over enkele jaren terugzien achter grote (internationale) titels?

Programma

22.55 uur: De Hemelse Bloem

Het verbod op genot, dat wij, mannen én vrouwen, onbewust aan vrouwen opleggen, komt in allerlei vormen. Hoe kan de huidige generatie jonge vrouwen zich losmaken van al dan niet aangeleerde patronen van schuld en schaamte rondom lichaamsbeeld en seksualiteit? En hoe kunnen zij leren hun eigen fysieke genot en zelfbeeld voorop te zetten?

23.25 uur: Louder! So I Can Hear You

Hoe houd je iemand vast die steeds meer vervaagt? Regisseur Laura Bokhoven maakt een reis die haar overleden vader in het verleden maakte, om zijn aanwezigheid weer te voelen. Gaandeweg komt ze steeds dichter bij de kern van de rouw.

23.55 uur: Jongen van hout

De veertienjarige Stijn vloog vorig jaar uit de bocht, hij stopte met school en verbrak uit schaamte het contact met zijn moeder. Nu probeert hij zijn leven op de rit te krijgen. In de werkplaats maakt hij een kapstok voor zijn moeder.

00.20 uur: Filho

Filmmaker Tomas Ponsteen is in 1994 als baby geadopteerd uit Brazilië. Hij is gelukkig met zijn Nederlandse adoptieouders en voelt geen behoefte om zijn biologische moeder te zoeken. Is dat vreemd? Hij realiseert zich dat misstanden rondom adoptie groot zijn en schrijnende nieuwsberichten wakkeren vragen aan.

00.40 uur: Swans Reflecting Elephants

Een film over het vervreemd zijn van het eigen spiegelbeeld. Als regisseur Niek Silvan in de spiegel kijkt, ziet hij iemand die er zo monsterlijk uitziet dat het haast onmenselijk is. Zoekende naar een oplossing, drijven er pijnlijke antwoorden uit zijn jeugd naar boven.

De nacht van de Filmacademie 2022 is zaterdag 22 oktober vanaf 22.55 uur te zien op NPO 3.

Actuele video's

Meer actuele video's