Recensie: The Good Nurse is shockerend waargebeurd verhaal met topcast

Recensie: The Good Nurse is shockerend waargebeurd verhaal met topcast
Met Jessica Chastain en Eddie Redmayne

Film :

Vanaf 26 oktober is de film The Good Nurse te zien op Netflix. Zet Oscarwinnaars Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye) en Eddie Redmayne (The Theory of Everything) bij elkaar en het kan voor de film eigenlijk al niet meer fout gaan. Lees hier de filmrecensie van The Good Nurse.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Insuline en Digoxine
De film vertelt het waargebeurde verhaal van de achtervolging en gevangenneming van Charlie Cullen, een verpleger die beschouwd wordt als een van de grootste seriemoordenaars in de geschiedenis. Charlie is een getrouwde vader die op het oog een integere verzorger was.

Acteur Noah Emmerich, Nnamdi Asomugha en Jessica Chastain in de film 'The Good Nurse'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 68% | IMDb ★ 7,1

The Good Nurse draait lange tijd om de hete brij heen, maar dit donkere drama gaat uiteindelijk toch onder je huid zitten. Het is een uitstekende waargebeurde film, waarin het giftige klimaat van ziekenhuizen, doofpotten en de waarheid steeds weer onder het tapijt wordt geveegd. Het is een shockerend verhaal dat Amerika op zijn grondvesten deed schudden, met veel dood, verlies en verdriet. Alles is degelijk aan dit drama, het vliegt nergens uit de bocht en is bijzonder geschikt voor Netflix. Wel is de speelduur iets te lang, maar The Good Nurse blijft boeien. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye) en Eddie Redmayne (The Trial of the Chicago 7) zijn ook Noah Emmerich (Cellular) en Nnamdi Asomugha (A Soldier's Play) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Tobias Lindholm (The Investigation en Another Round).

Vanaf 26 oktober 2022 is de film The Good Nurse te zien op Netflix. Genre: biografie, drama, misdaad. Tijdsduur: 123 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's