Documentaire-tweeluik The Power of Big Oil maandag en dinsdag te zien op NPO 2

Documentaire-tweeluik The Power of Big Oil maandag en dinsdag te zien op NPO 2
Onderzoek naar fossiele brandstofindustrie

Kijktip :

Deze week staat de publieke omroep in het teken van het klimaat en de opwarming van de aarde. Maandag 31 oktober en dinsdag 1 november is de tweedelige documentaire The Power of Big Oil te zien op NPO 2. Hierin wordt onderzoek gedaan naar de geschiedenis van de fossiele brandstofindustrie.

The Power of Big Oil aflevering 1 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

ExxonMobil
The Power of Big Oil laat zien hoe de fossiele brandstofindustrie en haar politieke bondgenoten decennialang twijfel zaaiden over de kennis van klimaatverandering, en maatregelen om die tegen te gaan vertraagden. Een film over de gemiste kansen om 'Big Oil', met als een van de grootste spelers ExxonMobil, ter verantwoording te roepen en het tij te keren.

Spijt
Het tweeluik onderzoekt hoe oliebedrijven vanaf de jaren tachtig tot heden de publieke opinie weten te beïnvloeden en zo maatregelen blokkeren die de toenemende gevolgen van klimaatverandering het hoofd kunnen bieden. De film is gebaseerd op ruim honderd interviews met onder meer wetenschappers, politici, en lobbyisten, waarvan sommigen hun spijt betuigen.

De documentaire The Power of Big Oil is maandag 31 oktober en dinsdag 1 november om 22.40 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu The Power of Big Oil terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's