Documentaireserie Spector vanaf maandag te zien op CAnvas

Documentaireserie Spector vanaf maandag te zien op CAnvas
Portret van beroemde muziekproducer

Kijktip :

Vanaf maandag (14 november) is de vierdelige documentaireserie Spector wekelijks te zien op Canvas. De documentaire schetst een portret van de legendarische muziekproducer Phil Spector (1939-2021), die hard van zijn voetstuk is gevallen.

Lana Clarkson
Na een telefoontje naar 911 komen agenten terecht in het huis van de bekende muziekproducer Phil Spector, waar ze het lichaam aantreffen van actrice Lana Clarkson (1962-2003). Ondanks Spectors verklaring dat het om zelfmoord gaat, wordt hij gearresteerd en start de politie met een onderzoek. Wat heeft zich in dit huis afgespeeld?

Genie
Spector was al van jongs af aan een muzikaal genie, maar hij kende een traumatische jeugd. Hij staat erom bekend gewelddadig en wispelturig te zijn en zijn jonge zangeressen stevig in de greep te houden. Spector is verantwoordelijk voor de beroemde 'wall of sound'-techniek. Hij werkte met meidengroepen als The Ronettes en The Crystals, maar ook met The Righteous Brothers, Ike & Tina Turner, The Beatles en aan de soloprojecten van John Lennon en George Harrison.

De documentaireserie Spector is vanaf maandag 14 november wekelijks rond 23.15 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's