Vanavond op tv: De kijk van Koolhoven over sportfilms, slotaflevering Andy & Melisa

Vanavond op tv: De kijk van Koolhoven over sportfilms, slotaflevering Andy & Melisa
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 18 november

Kijktip :

Vanavond is de tweede aflevering van De kijk van Koolhoven te zien, over sportfilms. Verder onder meer de laatste aflevering van Andy & Melisa. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 18 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

De kijk van Koolhoven: sportfilms

NPO 3
20:25 uur

Vanavond is de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van De kijk van Koolhoven te zien op NPO 3. Vorige week trapte regisseur Martin Koolhoven af met een aflevering over coming-of-agefilms, dit keer duikt hij een ander specifiek subgenre: sportfilms. Sport is een ideaal vehikel voor filmmakers. Toch leent niet elke sport zich even goed voor een verfilming. In De kijk van Koolhoven wordt uitgelegd waarom er zoveel minder voetbalfilms zijn dan boksfilms.

Slot: Andy & Melisa

SBS 6
20:30 uur

Dit najaar waren Andy van der Meijde en Melisa Schaufeli weer terug op televisie met hun realityserie. Vanavond is de laatste aflevering van Andy & Melisa te zien op SBS6. Hoe loopt het avontuur af? In deze laatste aflevering van Andy & Melisa zorgt Melisa ervoor dat het vlammetje tussen haar en Andy weer vurig kan branden, zet Andy voor één keer z’n principes opzij bij het zoveelste bezoek aan een woonboulevard en zijn alle ogen gericht op het lang verwachte Game of Thrones-feest.

Comedy: Borat

Comedy Central
21:10 uur

Comedy Central zendt vanavond de geweldige comedy Borat uit, waarin Sacha Baron Cohen zijn beroemde typetje vertolkt. De originele titel luidt Borat! Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan. Borat Sagdiyev, de rondtrekkende journalist en de op vijf na beroemdste persoon uit Kazachstan, zijn geboorteland, reist naar de Verenigde Staten om de Amerikaanse cultuur te leren kennen. Dat heeft hilarische resultaten.

Meer dan goud: Henk Grol

NPO 1
21:25 uur

Vanavond is de derde aflevering van dit seizoen van Meer dan goud te zien op NPO 1. Deze week staat voormalig judoka Henk Grol in het middelpunt van de belangstelling. Grol, het grenzeloze judoboegbeeld en de kersverse vader die in zijn carrière 75 (!) keer door een MRI-scan ging, ligt vaker wakker van verloren finales dan dat hij trots is op al zijn gewonnen eremetaal. Henk gaat nog één keer zijn allergrootste angst aan en vertelt hoe zijn grote liefde hem dwong te kiezen tussen haar en zijn pillenverslaving. Grol zoekt en vindt de bevestiging van een glansrijke carrière.

Filmdrama: Changeling

Eén
22:45 uur

Op België Eén is vanavond het aangrijpende filmdrama Changeling van Clint Eastwood te zien. Christine Collins wil niet geloven dat de jongen die door de politie gevonden wordt daadwerkelijk haar vermiste zoon is. Een barre zoektocht begint. Maanden later claimt een jongen de 9-jarige zoon van Christine te zijn. Door alle pers die op de twee afstormt laat Christine de jongen bij haar overnachten. Maar in haar hart weet ze dat hij niet haar zoon kan zijn.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV