Vanavond op tv: bruiloft Maxime in Chateau Meiland, Portugal - Uruguay (WK voetbal)

Vanavond op tv: bruiloft Maxime in Chateau Meiland, Portugal - Uruguay (WK voetbal)
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 28 november

Kijktip :

Vanavond sluit het seizoen van Chateau Meiland af met de gebeurtenis waar we al weken op wachten: de bruiloft van Maxime en Leroy. Verder onder meer de WK-kraker Portugal - Uruguay. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 28 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Portugal - Uruguay (WK voetbal)

NPO 1
19:50 uur

Voorbeschouwing vanaf 19.20 uur, live verslag vanaf 20.00 uur. De grote wedstrijd van de dag is natuurlijk de wedstrijd tussen Portugal en Uruguay, de gedoodverfde nummers 1 en 2 van poule G. De wedstrijd is live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. De Uruguayanen kwamen niet tot een overwinning in de wedstrijd tegen Zuid-Korea. Er is de laatste tijd heel wat te doen omtrent Cristiano Ronaldo. Hij scoorde wel, tegen Ghana.

Chateau Meiland: bruiloft Maxime en Leroy

SBS 6
20:30 uur

Vanavond is de laatste aflevering van dit seizoen van Chateau Meiland te zien op SBS6. Het is de grote dag, de bruiloft van het jaar, Maxime en Leroy zullen elkaar het ja-woord geven. In alle vroegte is er al volop beweging in huis, de jurken moeten ingepakt worden en de meiden moeten in bad. Er is maanden gezwoegd om deze dag tot een succes te maken. Maar waarom zitten er steeds schelpjes in de schoenen van Maxime? En als Erica haar dochter weggeeft, houdt niemand het droog.

Sciencefictionfilm: Blade Runner 2049

RTL 7
20:30 uur

Op RTL 7 is vanavond de prachtige sciencefictionfilm Blade Runner 2049 te zien, het vervolg op de klassieker Blade Runner (1982) van Ridley Scott. Het is 2049 en politieagent K, een zogenaamde blade runner, stuit op een lang verborgen geheim dat totale chaos in de wereld kan veroorzaken. Zijn ontdekking leidt tot een gevaarlijke zoektocht naar Rick Deckard, een voormalige blade runner die al 30 jaar spoorloos is.

Fantasyfilm: Harry Potter and the Order of the Phoenix

NET 5
20:30 uur

Net5 zendt vanavond de prachtige fantasyfilm Harry Potter and the Order of the Phoenix uit. In Harry's vijfde jaar op Zweinstein wordt hij opgehaald bij de Duffelingen door een groep tovenaars van de Orde van de Feniks, opgericht door Perkamentus, die proberen Voldemorts plannen te dwarsbomen. In het hoofdkwartier van de Orde blijkt al snel dat bijna niemand gelooft dat Voldemort is teruggekeerd.

Andere Tijden Special: asielcrisis jaren 90

NPO 2
20:35 uur

De laatste jaren sleept Nederland zich door een lange asielcrisis. De burgeroorlog in Syrië, de machtsovername door de Taliban in Afghanistan en de Russische inval in Oekraïne jagen duizenden mensen naar ons land. Andere Tijden gaat vanavond in een special terug naar een andere asielcrisis: die van de jaren negentig. In de jaren negentig is er een asielcrisis door de oorlog in toenmalig Joegoslavië. COA-directeur Erry Stoové en minister Hedy d'Ancona hebben er hun handen vol aan.

Special: Toppop Test

NPO 3
21:15 uur

Vanavond is de muzikale quiz Toppop Test te zien op NPO 3. In 2020 werd het vijftigjarig jubileum van het legendarische muziekprogramma Toppop gevierd met onder meer deze quiz, die natuurlijk wordt gepresenteerd door Mister Toppop Ad Visser. Uiteraard krijgt de kijker van de Toppop Test een grote hoeveelheid legendarische fragmenten uit het archief van Toppop voorgeschoteld: van ABBA tot de Dolly Dots, van David Bowie tot Julio Iglesias en van BZN tot The Jackson 5.

Docu: Ga terug en haal het

NPO 2
22:20 uur

Zorgt Black Lives Matter voor echte verandering of is er meer nodig? Clarice Gargard verdiept zich in de documentaire Ga terug en haal het in Nederland, Suriname en Curaçao in het heden, verleden én de toekomst van zwart verzet. Gargard reist door tijd en ruimte en haalt herinneringen van alledaagse verzetsstrijders op in Nederland, Suriname en Curaçao over het heden, verleden én de toekomst van zwart verzet. Hoe creëer je zelf de kantelpunten die voor verandering zorgen?

Actuele video's

Meer actuele video's