Vanavond op tv: Kerstspektakel Scrooge Live en Isola Di Beau met Michiel Vos en Olcay Gulsen

Vanavond op tv: Kerstspektakel Scrooge Live en Isola Di Beau met Michiel Vos en Olcay Gulsen
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 11 december

Kijktip :

Alle kwartfinales van het WK voetbal in Qatar zijn gespeeld en dus is het tijd voor een paar WK-loze dagen. Toch is er zondagavond genoeg te zien op televisie. Wat dacht je bijvoorbeeld van de comedyfilm Galaxy Quest, Isola Di Beau met Michiel Vos en Olcay Gulsen en het live kerstspektakel Scrooge Live die live wordt uitgezonden op NPO 1. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 11 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Comedy: Galaxy Quest

Paramount Network
20:00 uur

Vier jaar lang ging de onverschrokken bemanning van de NSEA Protector op spannende en vaak gevaarlijke ruimtemissies. Tot de stekker uit hun serie getrokken werd.

Isola Di Beau: Michiel Vos en Olcay Gulsen

RTL 4
20:08 uur

Zondag is er weer een nieuwe aflevering van Isola di Beau te zien op RTL 4. Op het eiland Sardinië gaat Beau van Erven Dorens in gesprek met twee BN'ers. Ditmaal zijn het Michiel Vos en Olcay Gulsen te gast.

Amerika(deskundige)
Michiel Vos is Amerika kenner en sluit regelmatig aan bij RTL-programma's als Beau en Jinek. Hij is ook de schoonzoon van Nancy Pelosi, een vrouw waarover de laatste tijd veel ophef was. Het interview met Beau op een heerlijk eiland zal dus als een welkome adempauze komen.

Ondernemer en Ruud de Wild
Uiteraard zal dat voor Olcay gelden. De vriendin van radio-dj Ruud de Wild, die ook een eigen carrière heeft opgebouwd, heeft de laatste tijd een heftige tijd achter de rug. Bij Ruud werd namelijk in 2021 darmkanker geconstateerd en dat traject hebben de twee samen doorlopen.

Nieuw: Alles is Famiri

NPO 2
20:22 uur

Vanaf zondag is de zesdelige documentaire serie Alles is Famiri te zien op NPO 2. Presentator Amber Kortzorg gaat op een persoonlijk reis naar het land van haar vader Lloyd: Suriname. Wat fascineert er nu zo aan het land?

Verschillende culturen
Het prachtige, met regenwoud bedekte land waar de Surinamerivier doorheen stroomt en waarmee Nederland, maar ook Amber zelf, een complexe band heeft. Wat betekent identiteit eigenlijk in een land met zoveel culturen? En hoe past zijzelf in Suriname? Amber gaat op bezoek bij verschillende families om het veelzijdige Surinaamse karakter te leren kennen.

Dagelijkse zorgen
Door hun ogen ziet Amber een Suriname dat ze nog niet kende: die van de dagelijkse zorgen, allesomvattende spiritualiteit en natuur. Een land dat in economisch zwaar weer verkeert en een complex (slavernij)verleden heeft. Maar bovenal een land vol levenslust, veerkracht en liefde, met een hoopvolle blik op de toekomst.

Terug: Scrooge Live (2022)

NPO 1
20:23 uur

Zondag zal voor de tweede keer vanuit Dordrecht het live kerstspektakel Scrooge Live worden uitgezonden op NPO 1. Ook deze editie wordt, in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp, aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland.

BN'ers
Ook deze editie wordt er weer een blik BN'ers opengetrokken om de belangrijke rollen uit het klassieke verhaal van Charles Dickens, de Christmas Carol, op geheel eigen wijze te vertalen. In deze editie zien we onder meer Paul Groot als Ebenezer Scrooge, Owen Schumacher als Frederique Holywell, de twee hoofdpersonen uit het verhaal.

Start: Griff's Canadian Adventure

Eén
22:29 uur

De Britse komiek en reisliefhebber Griff Rhys Jones beleeft een groot avontuur in Canada. Hij ontdekt de geheimen van het op één na grootste land van de wereld. Vanaf zondag zie je de zes afleveringen wekelijks op België Eén.

Eerste aflevering
In de eerste aflevering is Griff Jones in het oosten van Canada. Hij trekt hij naar Newfoundland en Labrador, waar hij ontdekt wat kabbeljauw zo lekker maakt, wat jellybean huizen zijn en wat Canada zo uniek en onmiskenbaar groot maakt.

Van Quebec naar Vancouver
Elke aflevering kiest Jones een andere provinicie in het gigantische land. Zo komt hij in Ontario bij Niagra Falls en in Toronto en in wintersportgebied British Columbia voor de nodige sneeuwpret.

Live: wereldbeker schaatsen in Calgary

NPO 1
22:32 uur

Uiteraard kiest de NOS voornamelijk voor voetbal, waardoor de wereldbeker schaatsen alleen maar op zondagavond laat te zien is. De derde wereldbekerwedstrijd van het langebaanschaatsen is van vrijdag 9 tot en met zondag 11 december wél online te zien bij onder meer NOS.nl en de livestream via Gids.tv.

Tijdschema: dag 3

 • 20.30 uur: massastart (vrouwen, halve finale)
  • met Irene Schouten, Marijke Groenewoud
 • 21.10 uur: massastart (mannen, halve finale)
  • met Jorrit Bergsma, Bart Hoolwerf
 • 21.50 uur: 1.000 meter (vrouwen)
  • met Jutta Leerdam, Antoinette Rijpma - de Jong, Michelle de Jong, Marrit Fledderus, Isabel Grevelt
 • 22.20 uur: 1.000 meter (mannen)
  • met Kjeld Nuis, Hein Otterspeer, Joep Wennemars, Louis Hollaar, Thomas Krol
 • 22.25 uur: start uitzending NPO 1
 • 23.05 uur: massastart (vrouwen, finale)
 • 23.25 uur: massastart (mannen, finale)

Deelnemers
De vorige wereldbekerwedstrijd is alweer bijna drie weken geleden dus de vorm kan inmiddels wel veranderd zijn, maar in Heerenveen konden we niet anders concluderen dan dat het zeer succesvol was. Vooral Irene Schouten was onoverwinnelijk op al haar favoriete afstanden. Gaan we dat ook in Canada weer zien?

Actuele video's

Meer actuele video's