Vanavond op tv: Laatste Sterren op het doek met Annechien Steenhuizen en Kerst met de zandtovenaar

Vanavond op tv: Laatste Sterren op het doek met Annechien Steenhuizen en Kerst met de zandtovenaar
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 17 december

Kijktip :

Vanavond kun je op NPO 3 kijken naar dag 2 van het wereldbeker schaatsen in Calgary. Onder meer de 1.500 meter vrouwen en de 10.000 meter mannen komen vandaag aanbod. Op NPO 2 kun je vanavond kijken naar de laatste aflevering van Sterren op het Doek, deze keer ontvangt Eus niemand minder dan Annechien Steenhuizen. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 17 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Special: Kerst met de zandtovenaar

NPO 3
18:12 uur

In Kerst met de zandtovenaar wordt vanuit de Melkweg én de omliggende Leidsebuurt Theaterbuurt door zandtovenaar Gert van der Vijver en verschillende artiesten het bijzondere kerstverhaal van Jozef en Maria met zand tot leven gewekt.

Artiesten
De artiesten die optreden zijn actrice Fenna Ramos, singer-songwriter Douwe Bob (en The Blue Grass Boogiemen), zangeressen Sterre Koning en Bente Fokkens, de jonge violiste Sanne Lam en Ammar, de Nederlandse volkszanger van Turkse afkomst.

Live: wereldbeker schaatsen Calgary, dag 2

NPO 3
20:25 uur

Live verslag van de vierde wereldbekerwedstrijd schaatsen op de langebaan, opnieuw in het Canadese Calgary. Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 december. Online kun je het schaatsen kijken bij onder meer NOS.nl en de livestream via Gids.tv.

Tijdschema: dag 2

  • 20.30 uur: 1.500 meter (vrouwen)
  • 21.11 uur: 500 meter (mannen)
  • 21.50 uur: 10.000 meter (mannen)
  • 23.44: team sprint (vrouwen)

Vorige wereldbeker
Vorige week was het in Calgary succesvol voor de Nederlandse equipe: Jutta Leerdam pakte voor de derde keer goud op de 1.000 voor vrouwen, Hein Ottenspeer pakte op dezelfde afstand bij de mannen het goud. Irene Schouten won de massastart, maar moest het op de 3.000 meter afleggen tegen de Noorse Wiklund.

Sterren op het Doek: Annechien Steenhuizen

NPO 2
20:38 uur

Zaterdag is het tijd voor de laatste aflevering van Sterren op het doek, het programma van Eus Akyol. In de laatste aflevering is Annechien Steenhuizen, presentator van het NOS Journaal. Hoe bevallen haar schilderijen?

Persoonlijk
Voor haar werk als journalist en nieuwslezer probeert Annechien altijd een neutrale positie in te nemen, maar voor de kunstenaars doet Özcan Akyol extra zijn best om te kijken of Annechien iets meer het achterste van haar tong kan laten zien. Hoe persoonlijker het interview, hoe beter het portret.

Terug: Ondertussen aan de Hofvijver

NPO 2
22:09 uur

Het Binnenhof wordt gerenoveerd. Vijf jaar lang zal het huis van onze democratie afgesloten zijn van de buitenwereld. Elk kwartaal komt Splinter Chabot met een nieuwe aflevering van Ondertussen aan de Hofvijver Gerrit Zalm en Thom de Graaf delen hun herinneringen in deze aflevering.

Architect
Naast Zalm en De Graaff komt ook architect Janneke Bierman aan het woord. Ze vertelt wat ze met het Binnenhof van plan is en welke ontdekkingen zij nu al tijdens de uitvoering heeft gedaan. Daarnaast zien we de plannen voor de Tweede Kamer en de ontdekking van kunstwerken, die eerder verborgen bleven.

Special: Dolly Dots, Sisters on Tour

NPO 1
22:23 uur

Het is 2009. De dames van de Dolly Dots worden opgeschrikt met het nieuws van het overlijden van Ria Brieffies. Ze beloven nooit meer op tournee te gaan. Die belofte duurde vijftien jaar. In Dolly Dots, Sisters on Tour is dat proces te zien.

Theatertour
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en daarom gaan de dames vijftien jaar na hun reünieconcert gingen ze de bühne weer op voor een theatertour. Filmmakers Nada van Nie en Hadewijch van Velzen volgden de Dolly Dots op de voet tijdens de voorbereidingen van hun reünietour.

Actuele video's

Meer actuele video's