Serierecensie: in Sisi seizoen 2 staat Elisabeth van Oostenrijk voor moeilijke keuze

Serierecensie: in Sisi seizoen 2 staat Elisabeth van Oostenrijk voor moeilijke keuze
Duitse remake met Dominique Devenport en Jannik Schümann

Film :

Precies een jaar na het verschijnen van het populaire eerste seizoen van Sisi is deze productie alweer terug met een tweede reeks. Waarheidsgetrouw is het allemaal niet, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Lees hier de serierecensie van Sisi seizoen 2.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Gouden Kooi
We leven in de negentiende eeuw. Wanneer Elisabeth van Oostenrijk, ook wel Sisi genoemd, keizer Franz Joseph leert kennen, is dat het begin van een roerige liefdesgeschiedenis. De eigenzinnige Sisi en de jonge Franz Joseph voelen zich onweerstaanbaar tot elkaar aangetrokken, maar hun weg gaat niet over rozen.

Lees hier onze serierecensie van Sisi seizoen 1.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 67% | IMDb ★ 6,7

Wie geniet van zwierige hoepelrokken en mooie sets, zit goed met deze serie, waarin actrice Dominique Devenport schittert als Keizerin Elisabeth van Oostenrijk. Na verlies en tragedies staat uiteindelijk de reis naar Hongarije centraal: de liefde voor Franz Joseph is duidelijk bekoeld. Er hangt een oorlog boven het hoofd van het Koninklijk paar, maar misschien nog wel heftiger: Sisi wordt tijdens een politieke reis naar Hongarije verliefd op de knappe graaf Andrássy (vertolkt door Giovanni Funiati). Wie feelgood wil zien tijdens deze donkere dagen, zal aan deze zes afleveringen weinig hebben. Meeslepend en romantisch is de serie Sisi overigens wel. Drie sterren.

Cast
De hoofdrol van Sisi wordt vertolkt door actrice Dominique Devenport. Verder speelt Jannik Schümann Keizer Franz Joseph en Désirée Nosbusch de gevreesde schoonmoeder Sophie.

Bron: Story House Pictures

Vanaf maandag 26 december (dagelijks rond 20.30 uur of 21.30 uur) is de serie Sisi te zien op NPO 2. Deze serie bevat 6 afleveringen van ongeveer 45 minuten. Op NPO Plus zijn vanaf alle afleveringen te streamen.

Actuele video's

Meer actuele video's