Vanavond op tv: start Meiden die rijden, documentaire Murky Skies over Bijlmerramp

Vanavond op tv: start Meiden die rijden, documentaire Murky Skies over Bijlmerramp
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 5 januari

Kijktip :

Vanavond start het nieuwe seioen van het kijkcijferkanon van de "kraamkamer van de publieke omroep": Meiden die rijden op NPO 3. Verder is de laatste Rail Away uit de nieuwe serie te zien en is er weer een aflevering van De slimste mens. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 5 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Rail Away: Loire en Haute-Loire

NPO 2
19:56 uur

In de laatste aflevering van dit seizoen van Rail Away komen er twee zeer bijzondere treinen aan bod in een redelijk onbekend deel van Frankrijk: de Loire en de Haute-Loire. 'la belle inconnue', oftewel het mooie onbekende, staat op het programma. De reis start in Estivareilles. Vele vrijwilligers zijn daar druk in de weer om de toeristische trein van de 'Chemin de fer du Haut Forez' te laten rijden. De kijker krijgt de kans om met deze trein mee te rijden. Hij brengt de toeristen naar Usson-en-Forez.

Terug: Meiden Die Rijden

NPO 3
20:25 uur

Het derde seizoen van Meiden die rijden gaat donderdag van start op NPO 3. Opnieuw worden vijftien powervrouwen gevolgd die hun meisjesdroom hebben waargemaakt en chauffeur zijn geworden op een grote wagen, waarvan de meesten op een vrachtwagen. De vrouwen hebben pit en power en staan hun mannetje in de truckerswereld. We volgen dit seizoen een aantal oude bekenden, maar er zijn ook weer een hoop nieuwe vrouwen gevonden.

Married At First Sight: Maarten en Nicole

RTL 4
20:30 uur

Er zijn inmiddels al twee koppels bekend die het beroemdste huwelijksexperiment van Nederland zijn aangegaan. Daar komt in deze speciale aflevering van Married at First Sight een derde koppel bij. De derde match zijn Maarten en Richelle, allebei erg 'slimme koppen' die er allebei aan toe zijn om zich te settelen. Volgens de experts kunnen de twee het uitstekend met elkaar vinden en voorlopig vinden ze dat zelf ook: ze verbazen zich over de vele overeenkomsten die ze hebben.

Romantiek: Fifty Shades of Grey

NET 5
20:30 uur

Op een dag vraagt een zieke Kate aan haar vriendin Anastasia om een interview over te nemen met ene Christian Grey. Dit blijkt het begin te zijn van een bijzondere relatie.

Docu: Murky Skies

NPO 2
20:32 uur

Vanaf donderdag is de driedelige documentaireserie Murky Skies te zien op NPO 2. De Israëlische journalist en regisseur Noam Pinchas onderzoekt, voor het eerst vanuit een internationaal perspectief, de vliegramp die de Bijlmer in 1992 trof. De serie geeft nieuwe inzichten in de geopolitieke belangen en verantwoordelijkheden rond dit drama en laat de gevolgen zien voor de bewoners. De serie bevat nieuw archiefmateriaal, verloren gewaand bewijsmateriaal, inside bronnen, geheime operaties, en niet eerder geïnterviewde personen uit Israël en de Verenigde Staten.

De slimste mens: Martin Rombouts

NPO 1
20:34 uur

In de laatste aflevering van deze week is Martin Rombouts de nieuwe uitdager van de dag. Samen met de twee overgebleven kandidaten gaat de schrijver en theatermaker uitvechten wie er naar de derde week gaan. Rombouts is schrijver, theatermaker en (naar eigen zeggen) 'performer'. Hij stond dit jaar onder meer op Lowlands en maakt onderdeel uit van het gezelschap BOYBAND, een literaire boyband, die eigen liedjes schrijven en dat combineren met dans en theater.

Bekijk ook het uitzendschema van De slimste mens winter 2023.

Actuele video's

Meer actuele video's