Recensie: M3GAN is geschifte moordpop voor het grote publiek

Recensie: M3GAN is geschifte moordpop voor het grote publiek
Van de makers Annabelle en The Nun

Film :

Vanaf 5 januari is de film M3GAN te zien in de Nederlandse bioscopen. Met de horrorpoppen Annabelle en Chucky op ons netvlies komt er nu een hypermodern variant van het speelgoed naar het witte doek: een pop die slim, dom en zwaar gestoord is. Lees hier de filmrecensie van M3GAN.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Een briljante roboticus van speelgoedbedrijven gebruikt kunstmatige intelligentie om M3GAN te ontwikkelen, een levensechte pop die geprogrammeerd is om emotioneel een band op te bouwen met haar pas verweesde nichtje. Maar wanneer de programmering van de pop te goed werkt, wordt ze overbezorgd over haar nieuwe vriendin met zeer verontrustende resultaten.

Actrice Violet McGraw en haar vriendinnetje in de film 'M3GAN'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 6,7

Horrorregisseur James Wan schrijft het script van M3GAN en dan weet je al bijna zeker dat er een goed horrorverhaal uit gaat komen. Als de pop haar mond open doet is de film op zijn best: inktzwarte dialogen in een productie die ook nog eens hele aardige special effects en een leuke hoofdrol voor Get Out-actrice Allison Williams in huis heeft. M3GAN wordt in de markt gezet voor 16 jaar en ouder, maar horrorliefhebbers die emmers bloed en bijzonder enge jumpscares gewend zijn, komen er toch wat bekaaid vanaf. Het blijft allemaal wat braaf en echt eng wordt het zelden. Toch komen er echt wel goede schrikeffecten voorbij en is de finale vrij hysterisch. Voor een keer best leuk. Drie sterren.

Cast
Naast Allison Williams (Get Out) en Violet McGraw (The Haunting of Hill House) is ook Lori Dungey (Cowboy Bebob) en Ronny Chieng (Godzilla vs. Kong) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Gerard Johnstone (Housebound) en geschreven door James Wan (Saw).

Vanaf 5 januari 2022 is de film M3GAN te zien in de bioscopen. Genre: horror, thriller, sciencefiction. TIjdsduur: 102 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's