Vanavond op tv: Quinty Misiedjan in De slimste mens, Fifty Shades Freed, slot Murky Skies

Vanavond op tv: Quinty Misiedjan in De slimste mens, Fifty Shades Freed, slot Murky Skies
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 19 januari

Kijktip :

In De slimste mens zit er weer een gloednieuwe uitdager in de linkerstoel van de kennisquiz. Ook kun je kijken naar het slot van een bijzondere serie over de Bijlmerramp. En er staan twee totaal verschillende films op het programma vanavond, ga je voor superhelden of erotiek? Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 19 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Superheldenfilm: Man of Steel

Veronica
20:29 uur

Clark Kent is in Man of Steel een jonge journalist die zich niet thuis voelt in onze wereld. Hij is jaren geleden van de verre planeet Krypton naar de aarde getransporteerd en vraagt zich nu af wie hij werkelijk is en waartoe de superkrachten dienen waarmee hij is gezegend. Zijn adoptieouders Martha en Jonathan Kent helpen hem om met zijn bijzondere gave om te gaan. Ondertussen opent de buitenaardse generaal Zod de jacht op hem. Clark moet de Man van Staal worden, om de mensen van wie hij houdt te beschermen tegen Zod en diens allesvernietigende plannen.

Erotische film: Fifty Shades Freed

NET 5
20:30 uur

In Fifty Shades Freed zijn Christian Grey en Anastasia Steele net getrouwd. De gaat weer goed met de twee tortelduifjes, en het zonnetje lijkt weer te gaan schijnen. Ana's leven wordt echter ernstig bedreigd wanneer haar voormalige baas Jack Hyde wraak zweert. Hij werd immers ontslagen van zijn werk op SIP. Ook de ex van Christian, Elena laat het echtpaar niet met rust en komt Christian teisteren.

Slot: Murky Skies

NPO 2
20:32 uur

In de slotaflevering van Murky Skies worden de gevolgen van de parlementaire enquête naar de Bijlmerramp nog eens tegen het licht gehouden. Want: die gevolgen zijn ingrijpend! Noam Pinchas doet er uitgebreid navraag over. Een parlementaire onderzoekscommissie onthult in 2002 wat er allemaal misging bij de afhandeling van de Bijlmervliegramp en wat de gevolgen zijn voor de gezondheid van de buurtbewoners, de eerstehulpverleners en het milieu. Deze onthullingen kunnen grote gevolgen hebben voor de betrekkingen tussen Israël en Nederland, een van de trouwste bondgenoten van het land. Politici en advocaten doen er alles aan om parlementaire onderzoekscommissie te dwarsbomen en de schuld af te schuiven.

De slimste mens: Quinty Misiedjan

NPO 1
20:34 uur

Donderdag is er in de laatste aflevering van de week ook weer een nieuwe uitdager: Quinty Misiedjan. Gaat de presentatrice en YouTuber door naar de volgende Slimste-week? Misiedjan is een zeer succesvol influencer en presentatrice. Haar kanaal Quinsding heeft 206k (Instagram) en 265k (YouTube) volgers. Twee jaar geleden maakte ze de ingrijpende beslissing te stoppen met haar succesvolle YouTube kanaal en verder te gaan op onder meer Instagram en TikTok. Ze maakte ook de documentaire Getekend voor het leven, die op YouTube ruim 50.000 keer bekeken is. De slimste mens is dit seizoen te zien op NPO 1 en staat zoals altijd onder de bezielende leiding van presentator Philip Freriks en kritisch jurylid Maarten van Rossem. In dit seizoen is de quiz vier dagen in de week te zien.

Actuele video's

Meer actuele video's