Vanavond op tv: finale van Ministars, start nieuw seizoen Flikken Maastricht

Vanavond op tv: finale van Ministars, start nieuw seizoen Flikken Maastricht
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 17 februari

Kijktip :

Fans van Flikken Maastricht opgelet, vanavond gaat een gloednieuw seizoen van start. Verder kun je zappen naar de finale van Ministars, of ga je toch voor de terugkeer van 2 Voor 12? Misschien heb je toch liever een leuke Harry Potter-film, of een humoristische avond met André van Duin en Jochem Myjer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 17 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Ministars: finale

SBS 6
20:26 uur

Het programma Ministars is nog geen succes te noemen: vorige week haalde het programma nipt de top-25 en deed dat ook regelmatig niet. Vrijdag is de ontknoping op SBS6: na zes weken is de finale te zien. De finale bestaat uit meerdere bekende koppen: Emma Kok, die de vorige editie van The Voice Kids won, maakte in de halve finale indruk. Ze neemt het op tegen onder meer Silver Metz (die we ook van The Voice kennen), Jasmijn Torrico en Noor van Buiten. In de muziekcompetitie Ministars gaat de droom van jonge aanstormende zangtalenten tussen de 8 en 15 jaar in vervulling; een videoduet zingen met hun grote idool. Van Dua Lipa tot Justin Bieber en van Beyoncé tot Davina Michelle.

Terug: 2 voor 12

NPO 2
20:27 uur

Vrijdag start op NPO 2 weer een nieuwe reeks van het zeer succevolle programma 2 voor 12. De quiz is al sinds 1971 op televisie en zorgt ook vandaag de dag nog voor goede kijkcijfers én spannende quizmomenten. Inmiddels zijn de belangrijke ingrediënten van de quiz op zijn minst iconisch te noemen. Uitspraken als 'dat zoeken we even op' en elementen als de paardensprong en de animatie gemaakt voor studenten van de HKU - vergezeld met de voice over van oud-burgemeester Job Cohen - ondersteunen dat punt. Presentatrice Astrid Joosten presenteert de quiz sinds 1991. In de quiz nemen twee duo's het tegen elkaar op en proberen twaalf vragen binnen een bepaalde tijd te beantwoorden. Vervolgens moet binnen twee minuten het te zoeken woord bij elkaar gepuzzeld worden.

Slotdeel: Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2

Paramount Network
20:30 uur

Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 is het laatste deel van de serie en eindigt met het slotduel tussen Harry Potter en Heer Voldemort. Harry, Ron en Hermelien zetten hun zoektocht naar de Gruzielmenten voort, de voorwerpen die Voldemorts onsterfelijkheid garanderen. Professor Sneep is ondertussen hoofdmeester geworden op Zweinstein. Samen met de Dooddoeners heeft hij van de school een donker en grauw strafkamp gemaakt. De ultieme confrontatie tussen Harry, De Jongen Die Bleef Leven, en zijn aartsvijand Voldemort, de Heer van het Duister, is nu onafwendbaar.

Terug: Flikken Maastricht

NPO 1
20:34 uur

Het zeventiende seizoen van Flikken Maastricht start komende vrijdag op NPO 1. De misdaadserie staat uiteraard garant voor goede misdaad, maar ook voor goede kijkcijfers. We gaan in dit seizoen verder waar we zijn gebleven. De grote vraag van de eerste afleveringen van het nieuwe seizoen is natuurlijk: hoe loopt het af tussen Eva en Eddie na de spannende cliffhanger aan het einde van seizoen 16. Komt Eva's partner Floris Wolfs nog uit de gevangenis? Politieman Romeo moet zich tegen het OM zien te verdedigen nadat hij voor moet komen. In de eerste aflevering zijn de Ardennen het decor voor een zeer spectaculaire afrekening...

Bij Van Duin op de Achterbank: Jochem Myjer

NPO 1
21:26 uur

In de nieuwe aflevering van Bij Van Duin op de achterbank zal de rit wat 'hobbeliger' zijn dan normaal: spring-in-'t-veld Jochem Myjer is namelijk te gast in de 'taxi' van André van Duin. Myjer wordt door André naar de Leidse Schouwburg gebracht, waar hij een show moet geven. Voor Jochem is dit ritje extra bijzonder: de bioloog zit namelijk naast zijn grote held en voorbeeld. Mede namens Van Duin werd hij komiek. Jochem is niet bang voor de cancelcultuur, want zijn typetjes zijn geboren uit liefde. Verwacht tijdens de rit dus energie en positiviteit op de achterbank van de oldtimer. We zijn ook benieuwd wie deze week de oldtimer rijdt: vorige week was dit verrassend talkshowhost Eva Jinek.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV