Vanavond op tv: Ajax en PSV in actie voor Europa League, terugblik Ik vertrek

Vanavond op tv: Ajax en PSV in actie voor Europa League, terugblik Ik vertrek
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 23 februari

Kijktip :

Vanavond komen PSV en Ajax in actie, dus als je van voetbal houdt zit je goed voor de tv. Maar ook fans van Ik Vertrek kunnen hun hart ophalen, in deze serie wordt donderdag namelijk teruggeblikt. Daarnaast doet Mr. Frank Visser weer een poging om een burenruzie op te lossen of kun je overschakelen naar een mooie film. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 23 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: PSV - Sevilla (Europa League)

Veronica
18:00 uur

Voorbeschouwing om 18.00 uur, live verslag vanaf 18.45 uur. Het lijkt een moeilijk verhaal te gaan worden voor PSV tegen Sevilla, die in eigen huis een 0-3 achterstand moeten proberen weg te werken. Gaan ze de kracht vinden? De wedstrijd in Sevilla werd geen groot succes voor PSV: ze werden vooral dodor de scherpte van de Spanjaarden volledig overspeelt, terwijl ze toch ook twee grote kansen kregen maar die niet wisten te benutten. Door de scherpte in de tweede helft maakte Sevilla er drie. Het lijkt dus een redelijk kansloze operatie te worden in het eigen Philips Stadion, maar is dat eigenlijk wel zo? In de eigen competitie wist Sevilla namelijk dit weekend opnieuw niet te winnen, waardoor ze met maar 25 punten op een twaalfde plaats staan. Er valt dus wel wat te halen...

Kostuumfilm: The Great Gatsby

Paramount Network
20:30 uur

The Great Gatsby is een Australische en Amerikaanse romantische dramafilm uit het jaar 2013. Deze film is geregisseerd door Baz Luhrmann. Met in de hoofdrol onder andere Leonardo DiCaprio en Tobey Maguire. New York, 1922. Decadentie tiert welig, met lossere zeden, betoverende jazz en swingende aandelenkoersen. Would-be schrijver Nick Carraway komt vanuit het Midwesten en wordt de buurman van Jay Gatsby, een mysterieuze miljonair die al feestend door het leven gaat. Wanneer Nicks mooie nichtje Daisy en haar adellijke echtgenoot Tom Buchanan worden meegezogen in de wereld van Gatsby, wordt Nick getuige van een tragedie van onmogelijke liefde en verloren illusies.

Mr. Frank Visser doet uitspraak: buren en webcamseks

SBS 6
20:30 uur

Er zijn wat vreemde zaken voorbij gekomen in het programma Mr. Frank Visser doet uitspraak en haar voorgangers, maar een ruzie die begint met webcamseks... dat is misschien wel weer een nieuw hoogtepunt. De burenrelatie tussen Sabrina en haar bovenbuurman Mohammed, die in het Limburgse plaatsje Kerkrade wonen, staat al een tijdje op scherp. De twee geven elkaar constant de schuld van die ruzie. Mohammed beschuldigd zijn buurvrouw dat zij aan zijn vrouw heeft voorgesteld te beginnen met webcamseks (!). Sabrina zegt op haar beurt weer dat Mohammed en zijn familie tot in de laatste uurtjes bezig zijn met feest vieren en dus niet met webcamseks. De hoogste tijd dus dat mr. Frank Visser en Viktor de biezen pakken en naar Limburg afreizen om deze (seks)bom onschadelijk te maken.

Live: Union Berlin - Ajax (Europa League)

Veronica
20:55 uur

Voorbeschouwing om 20.45 uur, live verslag vanaf 21.00 uur. Ajax wil zich tegen Union Berlin natuurlijk revancheren voor het doelpuntenloze gelijke spel in de Johan Cruijff ArenA vorige week. Dat moeten ze dan wel in Berlijn doen, waar de inmiddels (op doelsaldo) nummer 3 van de Bundesliga op hen wacht. In de heenwedstrijd was het bepaald niet sprankelend, van beide kanten. In de eerste helft gebeurde er bijzonder weinig en in de tweede helft ging het nog bijna mis voor de Amsterdammers: uiteindelijk werd de goal van Morten Thorsby door de VAR afgekeurd. Tijd voor revanche dus als de bus in de hoofdstad van Duitsland arriveert.

Schalke
Hoe zit het dan met de voorbereiding op die return? Ajax won afgelopen zondag redelijk gemakkelijk met (overigens een redelijk getekende) 4-0 in eigen huis van Sparta. Bij Union ging het iets minder soepel: er werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen Schalke 04, die daarmee overigens nog steeds niet van de laatste plaats af zijn.

Ik vertrek: terugblik met stellen

NPO 1
21:34 uur

In deze laatste aflevering van Ik vertrek wordt er weer teruggeblikt met stellen uit vorige seizoenen van het programma. De stellen Theo en Jolanda en Jeroen en Marleen centraal: hoe is het avontuur hen bevallen? De 'pannekoekenbakkers uit Gambia' Theo en Jolanda worden gevolgd. Zij kochten in 2016 een oude snackbar in badplaats Kololi en bouwde het om tot een heuse pannenkoekenbar. Ze bleken daarmee een gat in de markt te hebben gevonden. Nu het programma terugblikt, treffen ze het stel zes jaar later in Spanje. Hebben ze wel de goede keuze gemaakt? In 2012, elf jaar geleden, besloot het stel Jeroen en Marleen een oud landhuis in Italië te kopen. Ze openden daar de eerste jaren met veel succes hun gastenverblijf. Helaas sloeg het noodlot toe in 2016: verschillende hevige aardbevingen maakten hun huis onbewoonbaar. Nu, zes jaar na de aardbevingen, gaat er iets heel spannends gebeuren.

Actuele video's

Meer actuele video's