Dinsdag in Op1: politici, boeren, natuurbeheerders en hoogleraar ecologie over stikstof en natuur

Dinsdag in Op1: politici, boeren, natuurbeheerders en hoogleraar ecologie over stikstof en natuur
De gasten van Op1 van dinsdag 7 maart

Kijktip :

Dinsdagavond presenteren Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op dinsdag 7 maart.

Lees verder onder de video's


Onderwerpen Op1 van dinsdag 7 maart

  • Ze kwamen veelvuldig negatief in het nieuws, hebben onzekerheid over hun toekomst en voelen zich vaak machteloos: de boeren in Nederland. In een speciale Op1 ontvangen we meerdere boerenfamilies en gaan we het gesprek aan. Waar ligt hun toekomst?

  • De natuur gaat achteruit en de aarde warmt op. Dat is algemeen bekend, maar wat zijn de cijfers? En hoe kunnen we de veranderingen tegenhouden? Hoogleraar ecologie Han Olff vertelt het vanavond in een speciale Op1.

  • Om de natuur te beschermen moet de uitstoot van stikstof drastisch beperkt worden. Natuurbeheerders zien nu al dat hun parken beschadigd raken en steeds meer dier- en plantensoorten onder druk komen te staan. Het liefst doen natuurbeheerders dat samen met boeren. We bespreken het met boswachter Mathiska Lont, natuurbeheerder Chris Braat en directeur van de Stichting Nationaal Park Weerribben-Wieden Harold Viscaal in een speciale Op1.

  • De Provinciale Statenverkiezingen komen eraan met als belangrijkste thema: stikstof en natuur. De Overijsselse lijsttrekkers Lucas Brinkhuis (GL), Carla Evers (BBB) en Rick Brink (CDA) gaan er in Op1 over in gesprek met boeren en natuurbeheerders.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Actuele video's

Meer actuele video's