Recensie: Kees Vliegt Uit is prachtige documentaire over Kees Momma en zijn ouders

Recensie: Kees Vliegt Uit is prachtige documentaire over Kees Momma en zijn ouders
Leven met autisme: een verhuizing van 2014 tot nu

Film :

Vanaf 2 april is de documentaire Kees Vliegt Uit te zien op Videoland. Het vervolg op de documentaire over de landelijk bekende autist Kees Momma maakt indruk. Obsessie voor het weer en angst om je ouders te verliezen zijn de grote zorgen waar hij mee te maken krijgt. Lees hier de filmrecensie van Kees Vliegt Uit.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Familie Momma
De autistische Kees (57) en zijn ouders hebben hun hele leven gewijd aan het creëren van de perfecte thuisomgeving voor hem. Kees heeft zijn vader Willem en moeder Henriëtte hard nodig, omdat zij de voor hem bedreigende buitenwereld draaglijk maken. Maar zijn ouders hebben niet het eeuwige leven. Ooit zal Kees dan toch op eigen benen moeten staan.

Kees Momma en zijn moeder in de documentaire 'Kees Vliegt Uit'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 7,3

De tv-documentaire Het Beste voor Kees uit 2014 trok eerder al eens 1,5 miljoen Nederlandse tc kijkers en na zijn opvallende optreden in de TV Show van Ivo Niehe is Kees Momma een bekende Nederlander geworden. Maker Monique Nolte is daarna doorgegaan met filmen en laat op een respectvolle manier zien hoe het leven van Kees verder gaat. Zijn obsessie voor het weer is een rode draad in zijn leven, maar de zorgen om zijn ouders worden steeds groter. Hartverwarmend maar ook hartverscheurend om te zien hoe de liefde voor zijn moeder zich verder ontwikkelt en hoe de hele familie Momma rekening met Kees houdt. Een aanrader op Videoland, die gezien mag en misschien wel moet worden. Vier sterren.

Cast
Naast Kees Momma zijn ook zijn vader Willem, moeder Henriëtte, broer Jasper, schoonzus Ghislaine en Ellen te zien in deze documentaire. Deze productie is geregisseerd door documentairemaker Monique Nolte.

Vanaf 2 april 2023 is de film Kees Vliegt Uit te zien op Videoland. Genre: documentaire. Tijdsduur: 105 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's