The Passion 2023: vijf prachtige nummers uit 13 jaar muzikaal-Bijbels evenement

The Passion 2023: vijf prachtige nummers uit 13 jaar muzikaal-Bijbels evenement
Met onder andere Sinan Eroglu, Marlijn Weerdenburg, Buddy Fedder en Anita Witzier

Kijktip :

Op Witte Donderdag is het weer zover: dan is de dertiende editie van The Passion te zien op NPO 1. Dit jaar wordt het spektakel live uitgezonden vanuit de Nieuwe Willemshaven in Harlingen. Gids.tv blikt terug op dertien jaar The Passion met vijf prachtige nummers.

5. Do – 'Zeg me dat het niet zo is'

In 2011, tijdens de allereerste editie van The Passion, wist zangeres Do meteen een enorme hit te scoren. Do, die de rol van Maria vertolkte in dat jaar, zong 'Zeg me dat het niet zo is' van Frank Boeijen. De prachtige video is ruim een miljoen keer bekeken op YouTube.

4. Tommie Christiaan en Jeangu Macrooy – 'Huil nou'

In 2018 vond The Passion plaats in de Bijlmer in Amsterdam. Tommie Christiaan en Jeangu Macrooy vertolkten samen het nummer ‘Huil nou’ van het Nederlands muziek- en cabaretduo Jurk. Hiermee wisten Tommie en Jeangu de relatie van Jezus en zijn verrader Judas te vertellen.

3. Simone Kleinsma en Jan Dulles – 'Hou van mij'

Voor veel mensen is niks mooier dan de band tussen moeder en kind. De prachtige Simone Kleinsma wist in 2014 op een mooie manier Maria, de moeder van Jezus, te vertolken. Samen met haar ‘zoon’ Jan Dulles zong zij het nummer 'Hou van mij' van de Volendamse band de 3Js, waarvan Jan Dulles 'toevallig' de zanger is.

2. Syb van der Ploeg en Do - 'Geef mij nu je angst'

Los van een guilty pleasure-voorliefde voor André Hazes gaan we weer even terug naar 2011. Syb van der Ploeg en Do zongen het finalelied, dat insloeg als een bom. Mede door het grote succes van de eerste editie weet het evenement anno 2023 nog steeds te scoren.

1. Soy Kroon - 'Alles komt Goed'

Vorig jaar schitterde Soy Kroon op een dak in het centrum van Doetinchem, waar hij veel mensen raakte met het hoopvolle nummer 'Alles komt Goed'.

Op donderdag 6 april om 20.30 uur wordt The Passion live vanuit Harlingen uitgezonden bij KRO-NCRV op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. Na afloop kun je The Passion 2023 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's