Recensie: Evil Dead Rise is dé horrorsensatie van dit moment met uitstekende cast en sfeer

Recensie: Evil Dead Rise is dé horrorsensatie van dit moment met uitstekende cast en sfeer
Met Alyssa Sutherland en Lily Sullivan

Film :

Vanaf 20 april is de film Evil Dead Rise te zien in de bioscoop. Het ultieme kwaad komt de bioscoopzaal binnen waaien in een spannende en meeslepende horrorfilm van regisseur Lee Cronin. De cast, de special effects maar vooral de duistere sfeer zitten er goed in. Lees hier de filmrecensie van Evil Dead Rise.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Necronomicon Ex-Mortis
Het draait om een jonge vrouw genaamd Beth, die haar alleenstaande moeder, zus Ellie en haar familie bezoekt in een klein appartement in Los Angeles. Wanneer iemand het duistere boek Necronomicon Ex-Mortis ontdekt ergens verborgen diep in het gebouw en een levensgevaarlijke demonische entiteit laat ontsnappen, moeten ze vechten voor hun leven.

De openingsscène uit de horrorfilm 'Evil Dead Rise'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 7,6

Bij het zien van de trailer - die jammer genoeg veel laat zien - weet je al dat dit wel eens héél goed kan gaan worden. Een zeer vermakelijke horrorfilm die angstaanjagend wordt met af en toe ook een lach op je gezicht. De cast met een ijzingwekkende Alyssa Sutherland is een feest in de film: als duivelse moeder terroriseert ze de kinderen met vlijmscherpe dialogen, wat direct de hoogtepunten van de film zijn. Ook de jonge acteurs zijn sterk: zo is de 12-jarige Nell Fisher een uitblinker waar we zeker nog meer van gaan horen en zien. Evil Dead Rise brengt ook een knipoog naar haar voorgangers, heeft een paar memorable momenten in huis en is een nagelbijter. Ben je allergisch of bang voor veel bloed dan is dit er eentje die je beter over kan slaan. Nu al één van de betere horrorfilms van dit jaar. Vier sterren.

Cast
Naast Alyssa Sutherland (Vikings) en Lily Sullivan (Mental) zijn ook Nell Fisher (Northspur), Noah Paul (The Peacemakers) en Mirabai Pease (Black Hands) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Lee Cronin (The Hole in the Ground).

Vanaf 20 april is de film Evil Dead Rise te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: horror. Tijdsduur: 97 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's