Serierecensie: The Diplomat is spannende serie die toon nog moet vinden

Serierecensie: The Diplomat is spannende serie die toon nog moet vinden
Met Keri Russell en Rufus Sewel

Film :

Vanaf 20 april staat het eerste seizoen van The Diplomat op Netflix. Een nieuwe serie van de bedenker van Homeland en de laatste seizoenen van The West Wing: dan zitten wij op het puntje van onze stoel. Lees hier de recensie van The Diplomat seizoen 1.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Plek in het nest
Kate Wyler is de nieuwe ambassadeur van de VS in het Verenigd Koninkrijk. Oorlog broeit op het ene continent en kookt over op het andere. Kate moet internationale crisissen oplossen, strategische allianties smeden in Londen, en zich aanpassen aan haar nieuwe plaats in de schijnwerpers.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 73% | IMDb ★ 8,2

Er zitten een aantal gekke dingen in deze serie, die het zo nu en dan best wel onderuit halen: binnen vijf minuten verandert een drama in een thriller en gaat via een vreemd stukje komedie weer terug naar drama. Dat is vooral in de eerste afleveringen wel even wennen. Op het acteerwerk van zowel Russell als haar tegenspeler Rufus Sewel is niks aan te merken. Door de mooie dialogen die je constant op het punt van de bank zetten laat de serie de spanning er wel constant op. Vermakelijk is het allemaal zeker, maar de hoogtes van Westwing haalt het absoluut niet. 3,5 ster.

Cast
Naast Keri Russell (Cocaine Bear) zien we ook Rufus Sewel (The Father) in deze serie. Deze productie wordt geleid door Debora Cahn (Homeland).

Keri Russell in 'The Diplomat'. Bron: Netflix

Vanaf 20 april 2023 is The Diplomat seizoen 1 te streamen op Netflix. Genre: thriller, drama. Aantal afleveringen: 6. Lengte afleveringen: ca. 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's