Epische oorlogsfilm 1917 zie je op 27 april (Koningsdag) op Veronica

Epische oorlogsfilm 1917 zie je op 27 april (Koningsdag) op Veronica
Met glansrollen voor George MacKay en Dean-Charles Chapman

Film :

Op 27 april is de oorlogsfilm 1917 te zien op Veronica. James Bond-regisseur Sam Mendes schittert op dit moment met de dramafilm Empire of Light in de Nederlandse bioscopen. In 2019 wist deze man iedereen weg te blazen met een oorlogsfilm die je niet snel vergeet. 1917 is een meesterwerk die je eigenlijk niet mag missen.

De loopgraven van de dood
Tijdens de Eerste Wereldoorlog nemen de jonge, Britse soldaten Schofield en Blake deel aan een levensgevaarlijke missie. In een race tegen de klok proberen ze op vijandig terrein een belangrijke boodschap te overhandigen die de levens van honderden soldaten, waaronder Blakes eigen broer, kan redden.

Acteur Dean-Charles Chapman (Blake) en George MacKay (Lance) in de film '1917'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 8,2

Meestal kiest Hollywood de Tweede Wereldoorlog als setting (denk aan het vergelijkbare Steven Spielberg-epos Saving Private Ryan), maar Mendes brengt een emotioneel verhaal over de Eerste Wereldoorlog, die tussen 28 juli 1914 tot 11 november 1918 woedde. Lees hier onze volledige filmrecensie van 1917.

Cast
Naast Dean-Charles Chapman (Game of Thrones) en George MacKay (I Came By) zijn ook Colin Firth (Kingsman: The Secret Service) en Andrew Scott (Spectre) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Sam Mendes (American Beauty).

De film 1917 wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDb en is op donderdag 27 april om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: oorlog, drama, historie. Tijdsduur: 119 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's