Eurovisie Songfestival 2023: Deze artiesten zijn de vijf topfavorieten in Liverpool

Eurovisie Songfestival 2023: Deze artiesten zijn de vijf topfavorieten in Liverpool
Met Loreen en meer

Kijktip :

De week van het Eurovisie Songfestival 2023 is weer begonnen! Dinsdag (9 mei) gaat het liedjesfestijn in het Britse Liverpool van start met de eerste halve finale. Gids.tv heeft de grootste kanshebbers op het goud op een rij gezet.

Lees hier alles over het programma Eurovisie Songfestival 2023 op Gids.tv

5. Blanca Paloma (Spanje)

Lied: 'Eaea'

Spanje zet de dans Flamengo weer in het zonnetje. Het liedje is een mix van folklore, Buleria (flamenco) en elektronische muziek waarmee zanger Blanca Paloma ‘de vloek van Spaanse flamenco in het songfestival’ wil doorbreken. Bekijk hieronder de video van het lied.

4. Tvorchi (Oekraïne)

Lied: 'Heart of Steel'

Het duo Jimoh en Andrii won vrij onverwachts de nationale finale van Oekraïne. Door de aanhoudende oorlog in het land, werd de preselectie live uitgezonden vanuit een metrostation dat ook dienst doet als schuilkelder. Bekijk hieronder de video van het lied.

3. La Zarra (Frankrijk)

Lied: 'Évidemment'

De nieuwste single van de Canadese zangeres La Zarra is de Franse inzending voor het Eurovisie Songfestival dit jaar. Met Évidemment, Frans voor 'natuurlijk', wil ze zo veel mogelijk douze points voor Frankrijk binnen harken. Bekijk hieronder de video van het lied.

Lees hier ook het artikel: Eurovisie Songfestival 2023: alle winnaars van de afgelopen 10 jaar op een rij.

2. Käärijä (Finland)

Lied: 'Cha Cha Cha'

De Finse inzending voor het Eurovisiesongfestival wordt door de bookmakers gezien als potentiële winnaar. De 29-jarige artiest Käärijä zet de boel in Liverpool op scherp met een intensieve track waar rock, rap en later dance invloeden één groot feest maken. En met een Nederlands tintje: Jesse Wijnans uit Den Bosch danst namelijk mee in de act van de Finnen, die er volgens kenners zomaar eens met de winst vandoor kan gaan. Bekijk hieronder de video van het lied.

1. Loreen (Zweden)

Lied: 'Tattoo'

De prachtige zangeres Loreen won met vlag en wimpel het liedjesfestijn van 2012 met het nummer 'Euphoria' en werd wereldwijd een grote hit. Nu is ze terug met een nummer die weer het goud kan pakken. Het krachtige nummer 'Tattoo' maakt indruk en volgens fans gaat deze zangeres wederom winnen. En wij denken dat ook. Bekijk hieronder de video van het lied.

De halve finales van het Eurovisie Songfestival 2023 zijn dinsdag 9 en donderdag 11 mei om 21.00 uur te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. De finale volgt op zaterdag 13 mei om 21.00 uur. Je kunt alles van het Eurovisie Songfestival 2023 volgen via Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's