Recensie: Monday brengt broeierige liefde, seks én tranen in zonnig Griekenland

Recensie: Monday brengt broeierige liefde, seks én tranen in zonnig Griekenland
Met Sebastian Stan en Denise Gough

Film :

Vanaf 16 juni is de film Monday te zien op Netflix. Op het moment van schrijven staat deze romantische dramafilm op nummer vier op Netflix, en dat is niet voor niets. Topacteur Sebastian Stan en Denise Gough naakt op de scooter door Athene, feesten tot de zon weer opkomt en wakker worden met een kater. Lees hier de filmrecensie van Monday.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Mickey en Chloe
Het verhaal gaat over Mickey en Chloe. Zij zijn Amerikanen, de dertig voorbij, die hun leven momenteel in Athene leiden. Tijdens een weekend in de hete zomer ontmoeten ze elkaar. Wanneer Chloe’s tijd in Griekenland er bijna op zit besluit ze haar goede baan in haar thuisland op te geven en de relatie met Mickey een kans te geven. De vonk slaat over op vrijdag. Maar wat gebeurt er als de onvermijdelijke maandag weer aanbreekt?

Acteur Sebastian Stan (Mickey) en Denise Gough (Chloe) in de film 'Monday'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 61% | IMDb ★ 5,8

Nieuw is de film Monday uit 2020 niet, maar kijkers weten deze productie van de Griekse regisseur Argyris Papadimitropoulos (bekend van de films Wasted Youth en Suntan) wel te vinden. Romantiek, seks, drugs en 'wilde' feesten staan op het programma, gemixt met groot drama. Niets nieuws onder de zon, maar door de hoofdrollen van Sebastian Stan en Denise Gough blijft het verhaal bij vlagen wel boeien. Monday is geen topfilm, de bijrollen zijn totaal niet heel interessant en de speelduur is wat aan de lange kant. Maar wie de zomer nog meer wil voelen in onstuimige liefde, azuurblauwe zee en zand in je bilnaat zit met deze dramafilm (voor een keer) aardig goed. Tweeënhalve ster.

Cast
Naast Denise Gough (Andor) en Sebastian Stan (Sharper) zijn ook Dominique Tipper (The Expanse), Yorgos Pirpassopoulos (Akouse Me) en Panagos Ioakeim (I Love Greece) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Argyris Papadimitropoulos (Suntan).

Vanaf 16 juni 2023 is de film Monday te zien op Netflix. Genre: romantiek, drama. Tijdsduur: 116 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's