Nieuw seizoen Zomergasten start zondag 23 juli met kosmoloog Thomas Hertog

Nieuw seizoen Zomergasten start zondag 23 juli met kosmoloog Thomas Hertog
Debuut presentator Theo Maassen

Kijktip :

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Zomergasten, dat sinds dit jaar wordt gepresenteerd door Theo Maassen, is de Vlaamse kosmoloog en hoogleraar Thomas Hertog te gast. De gloednieuwe reeks van het avondvullende praatprogramma gaat zondag 23 juli van start.

Bekijk hier een overzicht met alle Zomergasten van 2023.

Magische open ruimte
De uit Leuven afkomstige Hertog laat de kijker met ruim vizier naar de toekomst kijken, naar mogelijke buitenaardse levensvormen en de intrede van artificiële intelligentie in de wetenschap. En naar de magische open ruimte waar wetenschap en kunst elkaar raken. Hij wil de kijker laten ervaren wat de wetenschap ons leert over de plek van de mens in dit immense universum.

AlphaGo
Theo Maassen interviewt Hertog over zijn werk en leven aan de hand van fragmenten uit onder meer de prijswinnende documentaire AlphaGo, waarin Lee Sedol, wereldkampioen in het bordspel Go, kansloos verslagen wordt door AlphaGo, een computerprogramma van Google Deepmind. De Zomergastenfilm die volgt is de Pakistaanse film The White Balloon uit 1995.

Het nieuwe seizoen van Zomergasten is vanaf zondag 23 juli wekelijks om 20.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Zomergasten terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's