Recensie: Isabella: o Caso Nardoni is indringende documentaire over onvoorstelbaar misdrijf

Recensie: Isabella: o Caso Nardoni is indringende documentaire over onvoorstelbaar misdrijf
Brazilië's schreeuw om gerechtigheid voor dood van vijfjarige

Film :

Vanaf 17 augustus is de documentaire Isabella: o Caso Nardoni te zien op Netflix. Een aangrijpende true crime documentaire over een vijfjarig Braziliaans meisje dat uit het raam van het appartement van haar vader valt. Haar dood is de start van een nationale zoektocht naar gerechtigheid. Lees hier de recensie van Isabella: o Caso Nardoni.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Gerechtigheid
Tijdens een noodlottig weekend in maart 2008, viel de vijfjarige Isabella Nardoni uit het raam van haar vaders appartement vanaf de zesde verdieping naar beneden. Zij overleefde de val niet en na haar dood ging Isabella’s moeder op zoek naar de ware toedracht van dit gruwelijke ongeval. De overweldigende aandacht van de pers voor deze aangrijpende gebeurtenis leidde tot een nationale roep om gerechtigheid.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 78% | IMDb ★ 6,7

De toedracht van de voortijdige dood van een meisje dat nooit zal leren lezen en schrijven wordt in de documentaire gedetailleerd onderzocht. Het verdriet van de moeder én ook haar verwarring over hoe zoiets heeft kunnen gebeuren zijn intens voelbaar. De documentaire geeft duidelijk de invloed van de media op de publieke opinie weer, aangezien gaandeweg de film heel Brazilië schreeuwt om gerechtigheid. De vader en stiefmoeder zijn namelijk lang voor aanvang van de rechtszaak al schuldig verklaard. Maar komen we achter de waarheid? De indringende documentaire Isabella: o Caso Nardoni krijgt drie sterren.

Cast
Isabella's moeder, grootmoeder en andere familieleden worden geïnterviewd. Ook zijn in de documentaire onderzoeksjournalisten, aanklagers, politie, getuigen en andere betrokkenen te zien. De documentaire is geregisseerd door Cláudio Manoel en Micael Langer.

Vanaf 17 augustus 2023 is de documentaire Isabella: o Caso Nardoni te zien op Netflix. Genre: documentaire, misdaad. Tijdsduur: 104 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's