Nieuw op Disney+: deze films en series zijn nieuw in oktober 2023

Nieuw op Disney+: deze films en series zijn nieuw in oktober 2023
Met onder meer Loki seizoen 2

Film :

Het is indian summer tijd! De eerste blaadjes vallen van de bomen maar zeker aan het begin van deze maand is het nog lekker genoeg om zo af en toe buiten te zitten... als het niet te hard regent, anders kan je beter onder je dekentje gaan zitten en de nieuwste films kijken! Om je te helpen bij de keuzes, zet Gids.tv de belangrijkste releases op een rij.

Bekijk hier het complete overzicht van films en series die je kunt streamen en kijken in oktober 2023.

5 kijktips van Gids.tv

Haunted Mansion (4 oktober)

Disney+ (film)

Rosario Dawson, Tiffany Haddish, Lakeith Stanfield en Owen Wilson in 'Haunted Mansion'. Bron: Disney
Een alleenstaande moeder genaamd Gabbie huurt een gids, een paranormaal begaafde, een priester en een historicus in om hun nieuw gekochte landhuis te helpen uitdrijven; na het ontdekken wordt het bewoond door geesten. Lees hier waar je Haunted Mansion kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van Haunted Mansion.

Ahsoka (4 oktober)

Disney+ (serie, finale)

Rosario Dawson als Ahsoka Tano in 'Ahsoka'. Bron: Disney
Het Galactische Rijk is gevallen. De voormalige jedi-knight Ahsoka Tano moet een opdoemende bedrijging voor een kwetsbaar heelal onderzoeken. Hiertoe reist ze van het ene einde van dit heelal nar het andere, op zoek naar grootadmiraal Thrawn, een voormalige commandant in het voormalige Galactische Rijk. Bekijk hier waar je Ahsoka kunt streamen.

Lees ook onze eerste indruk recensie van Ahsoka.

Loki, S2 (6 oktober)

Disney+ (serie, première)

Tom Hiddleston als Loki en Owen Wilson als Mobius in 'Loki'. Bron: Disney
Na zijn ontsnapping uit 2012 reist Loki samen met Loki variant Sylvie en TVA-medewerker Mobius door verschillende tijdlijnen om te proberen de 'sacred timeline' te beschermen en Kang te verslaan. Bekijk hier waar je Loki kunt streamen.

Na de première van de serie (die bestaat uit twee afleveringen) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 10 november.

Goosebumps (13 oktober)

Disney+ (serie, première)

De serie dompelt kijkers onder in een wereld vol mysterie en spanning en volgt een groep van vijf middelbare scholieren terwijl ze aan een schimmige en verwrongen reis beginnen om het tragische overlijden van een tiener genaamd Harold Biddle te onderzoeken – terwijl ze ook de duistere geheimen uit het verleden van hun ouders ontrafelen. Bekijk hier waar je vanaf 13 oktober Goosebumps kunt streamen.

Na de première van de serie, die bestaat uit vijf afleveringen, volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 17 november.

Once Upon a Studio (16 oktober)

Disney+ (kortfilm)

Mickey, Minnie en verschillende Disney personages in 'Once Upon a Studio'
Een all-star ensemble van geliefde personages uit Walt Disney Animation Studios komt samen in “Once Upon a Studio” voor een vreugdevolle, vermakelijke en emotionele reünie terwijl ze samenkomen voor een spectaculaire groepsfoto ter gelegenheid van Disney's 100ste verjaardag. Lees hier waar je Once Upon a Studio kunt kijken.

Verder op Disney+

  • Dear Mama (1 oktober, docuserie, bingen) Een vijfdelige documentaireserie die op een compleet andere manier het verhaal vertelt van moeder en zoon Afeni en Tupac Shakur. Afeni Shakur was een revolutionair, een intellectueel en een stem voor het volk. Ze werd de feministische ster van de jaren 70, een vrouwelijke leider van de beweging midden in de machocultuur van de Black Panther Party. Tupac was rapper, dichter, een politiek visionair en een filosoof die bekend werd als een van de beste rappers aller tijden.
  • Only Murders in the Building (3 oktober, serie, finale) Nadat het debuut van het potentiële nieuwe Broadway-hoogtepunt van Oliver (Martin Short) met een moord eindigt, gaan de drie podcastvrienden weer een nieuw avontuur aan: wie heeft het hoofdpersonage Ben vermoord? En was het wel een moord? Lees hier onze recensie.
  • The Boogeyman (11 oktober, film) Middelbare schoolstudente Sadie Harper en haar jongere zus Sawyer proberen de recente dood van hun moeder te verwerken. Ze krijgen hierbij echter weinig steun van hun vader, Will, een therapeut die met zijn eigen leed kampt. Wanneer een wanhopige patiënt onverwacht bij hen thuis opduikt op zoek naar hulp, laat hij een angstaanjagende bovennatuurlijke entiteit achter die aast op gezinnen en zich voedt met het lijden van zijn slachtoffers. Kijk ook de trailer.
  • Coleen Rooney: The Real Wagatha Story (18 oktober, docuserie, bingen) Het was het social media-schandaal dat het land in z'n greep hield en tot een rechtszaak leidde: De privé stories op Instagram van de Britse celebrity Coleen Rooney over haar en haar gezin worden zonder haar medeweten verkocht aan een krant, maar Coleen zet zich tot het uiterste in om de dader te vinden. Kijk ook de trailer.
  • Appendage (18 oktober, film) Hannah, een jonge modeontwerpster, lijkt op het eerste gezicht in orde, maar worstelt heimelijk met slopende twijfel aan zichzelf. Al snel beginnen deze verborgen gevoelens Hannah lichamelijk ziek te maken en uit te groeien tot een woeste groei op haar lichaam: The Appendage. Kijk ook de trailer.
  • What We Do in the Shadows, S5 (25 oktober, serie, bingen) De serie vertelt het verhaal van de nachtelijke avonturen van de vampierkamergenoten Nandor, Laszlo, Nadja en Colin Robinson terwijl ze zich een weg banen door de moderne wereld van Staten Island met de hulp van hun menselijke vriend Guillermo en hun kennis en vampierbureaucraat The Guide. Kijk ook de trailer.
  • Welcome to Wrexham, S2 (25 oktober, docuserie) In het nieuwe seizoen van Welcome to Wrexham besturen Rob McElhenney en Ryan Reynolds de op twee na oudste professionele voetbalclub ter wereld. Docuserie Welcome to Wrexham volgt de de dromen en problemen van Wrexham, een arbeidersstad in Noord-Wales, het Verenigd Koninkrijk, waar twee Hollywoodsterren de toekomst van de historische voetbalclub in goede banen proberen te leiden. Kijk ook de trailer.

Actuele video's

Meer actuele video's