OVERZICHT: deze films en series zijn nieuw in oktober 2023

OVERZICHT: deze films en series zijn nieuw in oktober 2023
Met onder meer Lupin

Film :

Bekijk het complete overzicht van nieuwe films en series op de streamingdiensten Netflix, Videoland, Disney+, HBO Max, NPO Plus, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, Pathé Thuis, op tv en in de bioscopen.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Dear Mama (Disney+. 1 oktober, docuserie, bingen) Een vijfdelige documentaireserie die op een compleet andere manier het verhaal vertelt van moeder en zoon Afeni en Tupac Shakur. Afeni Shakur was een revolutionair, een intellectueel en een stem voor het volk. Ze werd de feministische ster van de jaren 70, een vrouwelijke leider van de beweging midden in de machocultuur van de Black Panther Party. Tupac was rapper, dichter, een politiek visionair en een filosoof die bekend werd als een van de beste rappers aller tijden.

Without Sin (2 oktober)

Videoland (serie, bingen)

Stella Tomlinson is een rouwende moeder. Tussen haar en de man die ze ervan verdenkt haar veertien jaar oude dochter Maisy te hebben vermoord ontwikkelt zich een relatie. We volgen drie jaar lang Stella's leven vanaf de dood van haar geliefde, enige kind. Bekijk hier waar je vanaf 2 oktober Without Sin kunt streamen.

The Family Stallone (2 oktober)

SkyShowtime (serie, première)

Sylvester Stallone is klaar om de camera's toegang te geven tot wat hij als de grootste rol van zijn leven beschouwt: vader zijn. In deze nieuwe reality- serie, met Stallone's drie dochters, vrouw en hemzelf, zit je aan tafel bij een van Hollywoods beroemdste families. Lees hier waar je vanaf 2 oktober The Family Stallone kunt streamen.

Only Murders in the Building (Disney+. 3 oktober, serie, finale) Nadat het debuut van het potentiële nieuwe Broadway-hoogtepunt van Oliver (Martin Short) met een moord eindigt, gaan de drie podcastvrienden weer een nieuw avontuur aan: wie heeft het hoofdpersonage Ben vermoord? En was het wel een moord? Lees hier onze recensie.

BECKHAM (4 oktober)

Netflix (docuserie, bingen)

David Beckham in de docuserie 'Beckham'. Bron: Netflix
De vierdelige serie vertelt het verhaal van wereldvoetballer en icoon David Beckham. Het is een van de bekendste namen ter wereld, toch zijn er maar weinig mensen die hem echt kennen. De documentaire neemt je mee naar zijn jeugd in een arbeiderswijk in Oost-Londen, bespreekt zijn drive en vastberadenheid om te winnen en toont zijn worsteling om balans te vinden tussen zijn ambitie, liefde en familie. Het leven van Beckham is er een van hoge pieken en diepe dalen. Lees ook waar je Beckham kunt kijken.

Race to the Summit (Netflix. 4 oktober, docufilm) Ueli Steck stond bekend als "de snelste klimmer ter wereld" totdat Dani Arnold in 2011 zijn snelheidsrecord brak. Die ongelooflijke klim leidde tot een duel over de grote noordwanden van de Europese Alpen, waarvan het tweetal veel ‘solo’ beklom, zonder enige veiligheidsuitrusting. Kijk ook de trailer.

Haunted Mansion (4 oktober)

Disney+ (film)

Rosario Dawson, Tiffany Haddish, Lakeith Stanfield en Owen Wilson in 'Haunted Mansion'. Bron: Disney
Een alleenstaande moeder genaamd Gabbie huurt een gids, een paranormaal begaafde, een priester en een historicus in om hun nieuw gekochte landhuis te helpen uitdrijven; na het ontdekken wordt het bewoond door geesten. Lees hier waar je Haunted Mansion kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van Haunted Mansion.

Ahsoka (4 oktober)

Disney+ (serie, finale)

Rosario Dawson als Ahsoka Tano in 'Ahsoka'. Bron: Disney
Het Galactische Rijk is gevallen. De voormalige jedi-knight Ahsoka Tano moet een opdoemende bedrijging voor een kwetsbaar heelal onderzoeken. Hiertoe reist ze van het ene einde van dit heelal nar het andere, op zoek naar grootadmiraal Thrawn, een voormalige commandant in het voormalige Galactische Rijk. Bekijk hier waar je Ahsoka kunt streamen.

Lees ook onze eerste indruk recensie van Ahsoka.

Sint Ahoy! (4 oktober)

Bioscoop

Traditiegetrouw staan begin oktober de Sinterklaas-films alweer klaar. Ga mee op een magisch avontuur op het zonnige Curaçao met Sinterklaas en zijn vrienden! Kunnen zij Kapitein Bakkeljauw helpen met het vinden van de schat van Kapitein Witbaard? Lees hier waar je de film Sint Ahoy! kunt kijken..

De Club van Sinterklaas Film: De Gestrande Stoomboot (4 oktober)

Bioscoop

de-club-van-sinterklaas-film-de-gestrande-stoomboot-1693215103487.jpg-1
Sinterklaas en zijn Pieten maken zich klaar om richting Nederland te vertrekken met de stoomboot. Als Danspiet stiekem een papegaai meeneemt aan boord, gaat het helemaal verkeerd. Splinternieuwe familiefilm met onder andere Wilbert Gieske en Mickey Vermeer in de hoofdrollen. Lees hier waar je de film De Club van Sinterklaas Film: De Gestrande Stoomboot kunt kijken.

De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond (4 oktober)

Caroline van der Plas en twee pieten in de nieuwe 'Grote Sinterklaasfilm'. Bron: Just Entertainment
Sinterklaas zijn verjaardag royaal vieren. Hij komt dit jaar namelijk voor de honderdste keer naar Nederland en dat is reden voor een groot feest. De Pieten willen Sinterklaas verrassen met een groot feest met als hoogtepunt een speciaal optreden van één van Nederlands bekendste artiesten. Lees hier waar je De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond kunt kijken.

Lupin, S3 (5 oktober)

Netflix (serie, première)

Omar Sy als Assane in 'Lupin' seizoen 3
Nu Assane is ondergedoken, moet hij leren leven zonder zijn vrouw en zijn zoon. Hij beseft dat zijn gezin door hem veel ellende heeft moeten doorstaan en hij besluit om terug te keren naar Parijs om hen een voorstel te doen: Frankrijk verlaten en elders een nieuw leven beginnen. Maar de spoken uit het verleden zijn nooit ver weg, en een onverwachte terugkeer zet zijn plannen op z’n kop. Bekijk hier waar je Lupin kunt streamen.

Khufiya [House of Spies] (Netflix. 5 oktober, film) Wanneer een mol in een inlichtingeneenheid leidt tot de moord op een undercover-spion, achtervolgt een geharde agent hem meedogenloos om de dood te wreken. Kijk ook de trailer.

The Real Housewives of Orange County, S17 (Videoland. 5 oktober, realityserie, bingen) We volgen het leven van een aantal rijke vrouwen in Orange County, Californië. In hun glamoureuze leve proberen zij de balans te vinden tussen hun veeleisende carrières, het moederschap en een overvolle sociale agenda. Kijk ook de trailer.

Who Killed the KLF? (5 oktober)

Bioscoop

Deze documentaire vertelt het intrigerende, bizarre, humoristische en bij vlagen schokkende verhaal van de opkomst en ondergang van één der grootste dance-acts van de jaren ’80 en ‘90. Lees hier waar je de film Who Killed the KLF? kunt kijken.

Expend4bles (5 oktober)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
We hebben er even op moeten wachten, maar Sylvester Stallone, Jason Statham, 50 Cent en vele andere actiehelden krijgen een nieuwe missie. Het team moet in actie komen bij een samenzwering die zal leiden tot een nucleair conflict waardoor een Derde Wereldoorlog onvermijdbaar is. Om dat te voorkomen, zullen de Expendables alle wapens gebruiken die maar voorhanden zijn. Lees hier waar je de film Expend4bles kunt kijken.

The Exorcist: Believer (5 oktober)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures International
Compleet met actrice Ellen Burstyn als Chris MacNeil - legendarisch in het de eerste film uit 1973 - komt er een nieuwe horrorverhaal die de bioscoopbezoeker de stuipen op het lijf moeten jagen. Lees hier waar je de film The Exorcist: Believer kunt kijken.

Past Lives (5 oktober)

Bioscoop

Bron: The Searchers
Het verhaal gaat over Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo). De jeugdvrienden worden gescheiden wanneer Nora's familie van Zuid-Korea naar Canada emigreert. De film volgt het tweetal in drie episodes, over een periode van 12 jaar. Een prachtig romantisch drama en een dikke aanrader deze maand. Lees hier waar je de film Past Lives kunt kijken.

The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry (5 oktober)

Bioscoop

Harold Fry heeft met zijn vrouw Maureen een heel rustig en normaal leven in een dorpje in Zuid-Engeland. Op een doordeweekse ochtend verlaat hij zijn huis om een brief te posten aan zijn vriendin Queenie die op sterven ligt. Hij weet dan nog niet dat hij aan een onwaarschijnlijke reis begint naar Berwick-upon-Tweed, de meest Noordelijke stad van het land. Drama en komedie met topacteurs Jim Broadbent en Penelope Wilton in de hoofdrol. Lees hier waar je de film The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry kunt kijken.

Everything Now (6 oktober)

Netflix (serie, bingen)

Na een langdurig herstel van anorexia is de zestienjarige Mia klaar om haar leven weer op te pakken. Ze komt er vervolgens achter dat haar vrienden haar ver vooruit zijn. Na maanden herstel van haar eetstoornis bedenkt Mia een bucketlist vol typische tienerervaringen, om haar verloren tijd in te halen. Bekijk hier waar je vanaf 6 oktober Everything Now kunt streamen.

Fair Play (6 oktober)

Netflix (film)

Alden Ehrenreich en Phoebe Dynevor in 'Fair Play'. Bron: Netflix
Het pas verloofde stel Emily en Luke is dolverliefd. Wanneer een felbegeerde promotie in een keiharde financieel bedrijf te grabbel gegooid wordt, verandert de dynamiek tussen het koppel. Luke en Emily hebben torenhoge ambities, maar de weg naar succes komt met een prijskaartje. Lees hier waar je vanaf 6 oktober Fair Play kunt kijken.

A Deadly Invitation (Netflix. 6 oktober, film) De excentrieke miljonair Olivia stuurt haar halfzus Agatha, en een groep oude bekenden, een mysterieuze uitnodiging voor een weekend op haar jacht, waar ze het ware motief achter deze uitnodiging zullen ontdekken: de viering van… een moord? Kijk ook de trailer.

Ballerina (Netflix. 6 oktober, film) Een voortreffelijke wraak-actiethriller over een meedogenloze ex-lijfwacht Okju die jacht maakt op Choi, de man die verantwoordelijk is voor de dood van haar dierbare vriend Minhee. Kijk ook de trailer.

The Life Trail (6 oktober)

Videoland (serie, première)

De maatschappij is complexer dan ooit en met name jongeren worstelen met het maken van keuzes, hun gevoel voor eigenwaarde en de vraag hoe ze om moeten gaan met de uitdagingen die het leven ze voorschotelt. Acht jongeren met allemaal een persoonlijke uitdagingen van eenzaamheid en depressies tot het kampen met genderidentiteit, krijgen in The Life Trail de mogelijkheid om intensief aan de slag te gaan met zichzelf en hun grootste uitdagingen te overwinnen. Lees hier waar je vanaf 6 oktober The Life Trail kunt kijken.

Zomer in Frankrijk (6 oktober)

Videoland (film)

Onder andere Fockeline Ouwerkerk, Tjebbo Gerritsma, Jan Kooijman en Jasmine Sendar in de film 'Zomer in Frankrijk'
Twee gezinnen besluiten samen op vakantie te gaan naar Frankrijk. Maar na een jarenlange vriendschap ontstaan er plots gevoelens tussen vader Walt en Marie, de moeder van het andere gezin. Om de lastige situatie zo goed mogelijk op te lossen, hopen ze een liefde aan te wakkeren tussen hun beiden partners Luuk en Lieke. Lees hier waar je vanaf 6 oktober Zomer in Frankrijk kunt kijken.

Loki, S2 (6 oktober)

Disney+ (serie, première)

Tom Hiddleston als Loki en Owen Wilson als Mobius in 'Loki'. Bron: Disney
Na zijn ontsnapping uit 2012 reist Loki samen met Loki variant Sylvie en TVA-medewerker Mobius door verschillende tijdlijnen om te proberen de 'sacred timeline' te beschermen en Kang te verslaan. Bekijk hier waar je Loki kunt streamen.

Na de première van de serie (die bestaat uit twee afleveringen) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 10 november.

Totally Killer (6 oktober)

Prime Video (film)

Olivia Holt e.a. in 'Totally Killer'. Bron: Prime Video
Op Halloween wordt de moeder van de tiener Jamie vermoord. Jamie komt per ongeluk in het jaar 1987 terecht, het jaar waarin drie tieners vermoord worden. Daar bundelt ze de krachten met de jongere versie van haar moeder om de moordenaar te stoppen. Jamie riskeert wel in het verleden vast te zitten. Lees hier waar je vanaf 6 oktober Totally Killer kunt kijken.

The Wheel of Time (6 oktober)

Prime Video (serie, finale)

Josha Stradowski als Rand en Zoë Robins als Nynaeve in 'The Wheel of Time'. Bron: Prime Video
Het verhaal gaat over Moiraine. Ze maakt deel uit van de Aes Sedai, een organisatie bestaande uit vrouwen die magie beoefenen. Zij neemt een groep van vijf jonge mensen op reis rond de wereld. Hoewel Rand dacht dat hij de Dark One had vernietigd, is het kwaad nog steeds in de wereld aanwezig. In het tweede seizoen krijgen de vijf jonge vrienden van de Two Rivers te maken met nieuwe dreigingen. Bekijk hier waar je The Wheel of Time kunt kijken.

Lees hier onze eerste indruk recensie van The Wheel of Time seizoen 2.

Continental: From the World of John Wick (6 oktober)

Prime Video (serie, finale)

De driedelige serie duikt in de ontstaansgeschiedenis van het iconische hotel voor huurmoordenaars dat centraal staat in het John Wick universum. Door de ogen van een jonge Winston Scott voert de serie terug naar het grimmige New York van de jaren '70, waar hij geconfronteerd wordt met het verleden. Hij trekt een spoor van vernietiging door de mysterieuze onderwereld van het hotel, vastbesloten om het te veroveren en uiteindelijk de macht te grijpen. Bekijk hier waar je John Wick: The Continental kunt streamen.

Lees hier onze eerste indruk recensie van Continental: From the World of John Wick.

The Lost City (Netflix. 7 oktober, film) Het verhaal gaat over Loretta Sage, een beroemde en briljante romanschrijver, die samen met het omslagmodel van haar splinternieuwe boek op tour om deze te promoten. Tijdens deze tour worden de twee echter ontvoerd door een excentrieke miljardair die hoopt dat zij hem kan leiden naar een oude schat uit haar laatste verhaal. Het onwaarschijnlijke duo stort zich in een meeslepend en episch avontuur en moet samenwerken om de elementen te overleven en de schat te vinden voordat deze voor altijd verloren is. Kijk ook de trailer.

Fleeting Lies (SkyShowtime. 9 oktober, serie, bingen) Een maand voor haar huwelijk, en net voordat ze tot directeur wordt benoemd, wordt Lucía verraden door Santi, haar rivaal binnen het bedrijf die ook op promotie aast. Lucía wordt beschuldigd van bedrijfsspionage en zonder pardon ontslagen. Plotseling neemt Lucía's leven een abrupte wending en gaat ze een toekomst tegemoet waarbij ze voor een enorm dilemma komt te staan: hoe moet ze haar onschuld bewijzen en daarmee vrijkomen uit de gevangenis. Kijk ook de trailer.

Dolittle (Netflix. 10 oktober, film) Nadat Dr. John Dolittle zeven jaar eerder zijn vrouw had verloren, leeft de excentrieke, beroemde arts en dierenarts van koningin Victoria als kluizenaar achter de hoge muren Dolittle Manor. Met alleen zijn exotische dieren als gezelschap. Kijk ook de trailer.

Spiral: From the Book of Saw (Netflix. 10 oktober, film) Het verhaal gaat over Zeke en William. Twee rechercheurs die samen onderzoek doen naar een reeks gruwelijke misdaden. Ook Marcus, de vader van Zeke, wordt op de zaak gezet. De moordenaar blijkt het gemunt te hebben op de politie. Gaandeweg wordt duidelijk dat de zaak te maken heeft met Jigsaw en dat het werk van laatstgenoemde wordt voortgezet. Kijk ook de trailer.

Once Upon a Star (Netflix. 11 oktober, film) In 1970 wordt een bioscoopprojectiegezelschap geconfronteerd met wegversperringen terwijl ze door Thailand reizen om een enthousiast publiek te vermaken door geliefde films live na te spelen. Kijk ook de trailer.

Pact of Silence (Netflix. 11 oktober, serie, bingen) De serie draait om de succesvolle influencer Brenda (Camila Valero), die een ogenschijnlijk gelukkig leven leidt met trouwe vrienden en talloze volgers. Toch wordt ze nog altijd enorm geplaagd door het feit dat ze opgroeide zonder moeder en een moeilijke jeugd doormaakte. Daarom infiltreert ze de levens van vier vrouwen die het mogelijk zouden kunnen zijn, om uiteindelijk wraak te kunnen nemen op de degene die haar ooit in de steek liet. Kijk ook de trailer.

The Boogeyman (Disney+. 11 oktober, film) Middelbare schoolstudente Sadie Harper en haar jongere zus Sawyer proberen de recente dood van hun moeder te verwerken. Ze krijgen hierbij echter weinig steun van hun vader, Will, een therapeut die met zijn eigen leed kampt. Wanneer een wanhopige patiënt onverwacht bij hen thuis opduikt op zoek naar hulp, laat hij een angstaanjagende bovennatuurlijke entiteit achter die aast op gezinnen en zich voedt met het lijden van zijn slachtoffers. Kijk ook de trailer.

Awareness (Prime Video. 11 oktober, film) Ian, een rebelse tiener die aan de rand van de maatschappij leeft, kan met zijn gave om visuele illusies te creëren, gedachten beïnvloeden. Door zijn krachten in te zetten voor kleine, onopvallende zwendelpraktijken, weet hij te overleven. Maar wanneer het misgaat tijdens een diefstal, lopen zijn krachten publiekelijk uit de hand en wordt Ian het doelwit van twee concurrerende organisaties die zijn gaven uit willen buiten. Kijk ook de trailer.

Scarygirl (11 oktober)

Bioscoop

Bron: Just Entertainment
Halloween komt er aan met leuke animatiefilm uit Australie. Terwijl haar wereld in duisternis gehuld is, moet een jong meisje haar grote angsten overwinnen en naar een mysterieuze lichtstad reizen, haar vader redden van een duistere wetenschapper en de vernietiging van haar planeet voorkomen. Lees hier waar je de film Scarygirl kunt kijken.

The Fall of the House of Usher (12 oktober)

Netflix (serie, bingen)

Bron: Netflix
De meedogenloze Roderick Usher en zijn zus Madeline hebben Fortunato Pharmaceuticals uitgebouwd tot een imperium van rijkdom, privileges en macht. Hun leven komt op zijn kop te staan wanneer geheimen uit het verleden aan het licht komen. Tegelijkertijd beginnen erfgenamen van de Usher-dynastie te sterven door toedoen van een mysterieuze vrouw uit hun jeugd. Bekijk hier waar je vanaf 12 oktober The Fall of the House of Usher kunt streamen.

Good Night World (Netflix. 12 oktober, serie, bingen) In het online spel 'Planet' is er een machtig team van vier spelers: de Akabane Family. Hoewel ze zich er niet van bewust zijn, zijn deze vier spelers in het echte leven een gebroken gezin. Een opgesloten, oudere broer. Een jongere broer die veel presteert. Een vader die door zijn eigen kinderen niet wordt gerespecteerd. Kijk ook de trailer.

Black Lotus (Netflix. 12 oktober, film) De grote droom van Rico Verhoeven gaat eindelijk uitkomen: de hoofdrol spelen in een actiefilm, waar wraak en rake klappen zeker gaan vallen. Een productie met internationale allure, want ook Frank Grillo en Roland Møller maken Amsterdam onveilig met stunts en vuurwerk. Lees ook onze recensie.

The Forest of the Missing (12 oktober)

NPO Plus (serie, bingen)

Op de de grens van Frankrijk en Duitsland, diep verborgen in het raadselachtige Zwarte Woud wordt een schrijnende vondst gedaan: twaalf lichamen begraven in een massagraf, die allemaal van Franse en Duitse mannen lijken te zijn die al meer dan drie decennia verdwenen zijn. Lees hier waar je vanaf 12 oktober The Forest of the Missing kunt streamen.

PAW Patrol: The Mighty Movie (12 oktober)

Bioscoop

Bron: Paramount Pictures
Als een mysterieuze meteoriet neerstort in Avonturenstad, krijgen de PAW Patrol-pups bijzondere superkrachten en veranderen ze in De Megapups! Met stemmen van onder andere James Marsden en Kristen Bell. Lees hier waar je de film PAW Patrol: The Mighty Movie kunt kijken.

Net als in de film (12 oktober)

Bioscoop

Met een heuse Royal Ladies Night in de Pathé bioscopen wordt deze romantische muziekfilm gelanceerd in de Nederlandse bioscopen. Annabel (Noortje Herlaar) en Sander (Benja Bruijning) lijken in alles elkaars grote tegenpolen als ze begin jaren ’80 eindexamen doen, maar als ze samen in de schoolband terechtkomen vinden ze elkaar in hun liefde voor muziek. Lees hier waar je de film Net als in de film kunt kijken.

Konferensen [The Conference] (Netflix. 13 oktober, film) Een aantal gemeentewerkers nemen delen aan een conferentie voor teambuilding. Ze verwachten er veel van maar het verandert in een nachtmerrie wanneer beschuldigingen van corruptie de ronde doen en de werkomgeving teisteren. Tegelijkertijd begint een mysterieuze gemaskerde figuur de deelnemers te vermoorden. Kijk ook de trailer.

TAFKAL, S2 (Videoland. 13 oktober, komedie, wekelijks) TAFKAL (The Artists Formarly Known As Lama’s) is terug! Elke week een verse gast en een zaal vol publiek dat suggesties de arena in werpt. Patrick Lodiers staat klaar met een bekende gast en zijn - nog bekendere - zoemer en de vier mannen gaan aan de slag met dátgene wat het publiek van ze wil zien: improvisatie! Kijk ook de trailer.

Goosebumps (13 oktober)

Disney+ (serie, première)

De serie dompelt kijkers onder in een wereld vol mysterie en spanning en volgt een groep van vijf middelbare scholieren terwijl ze aan een schimmige en verwrongen reis beginnen om het tragische overlijden van een tiener genaamd Harold Biddle te onderzoeken – terwijl ze ook de duistere geheimen uit het verleden van hun ouders ontrafelen. Bekijk hier waar je vanaf 13 oktober Goosebumps kunt streamen.

Na de première van de serie, die bestaat uit vijf afleveringen, volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 17 november.

Everybody Loves Diamonds (13 oktober)

Prime Video (serie, bingen)

Kim Rossi Stuart en Anna Foglietta in 'Everybody Loves Diamonds'. Bron: Prime Video
De achtdelige serie volgt een team van kleine Italiaanse criminelen, onder leiding van Leonardo Notarbartolo (Rossi Stuart), die erin slaagt om de hoogste beveiliging te misleiden met een geniaal meesterbreinplan en voor miljoenen dollars aan edelstenen te stelen uit het Antwerpse Diamantcentrum. Bekijk hier waar je vanaf 13 oktober Everybody Loves Diamonds kunt streamen.

Eén Grote Familie (14 oktober)

Videoland (serie, bingen)

Chantal Janzen en Lykele Muus in 'Eén grote familie
De serie vertelt het verhaal van Julia, die samen met haar twee dochters en zoontje bij haar nieuwe vriend Taco en zijn twee dochters en zoon intrekt. Samen moeten ze leren omgaan met hun nieuwe leven en nieuwe (bonus)familieleden, wat gepaard gaat met herkenbare, komische, ontroerende en ook moeilijke momenten. Bekijk hier waar je vanaf 14 oktober Eén Grote Familie kunt streamen.

Juf Roos: Op Reis naar de Regenboog (Videoland. 14 oktober, film) Juf Roos en Gijs gaan op vakantie en daar hebben ze superveel zin in. De lunchpakketjes zijn gemaakt, de koffers gepakt … de reis kan beginnen! Maar dan gaat er iets mis. Gijs slaat per ongeluk de rode roos van de jurk van de juf waardoor die haar magie verliest. Een groot probleem want met de bijzondere jurk konden ze overal naartoe reizen en nu gaat dat niet meer. Kijk ook de trailer.

Camp Courage (Netflix. 15 oktober, docufilm) Nadat de Russen begin 2022 Oekraïne binnenvielen, raakten vele inwoners ontheemd door de oorlog. Zo vluchtten Olga en haar kleindochter Milana naar Oostenrijk. In deze documentaire gaat het tweetal naar een speciaal zomerkamp in de Alpen, waar ze andere families ontmoeten die eveneens getroffen zijn door de lange schaduwen van het conflict met Rusland. Op moedige en hoopvolle wijze trotseren Olga en Milana het bergachtige terrein van het kamp terwijl ze uitzoeken hoe ze hun levens tijdens de oorlog weer kunnen opbouwen. Kijk ook de trailer.

Zoey 101, S3-4 (Videoland. 15 oktober, serie, bingen) De serie gaat over het leven van Zoey (Jamie Lynn Spears) die naar een voormalig jongenskostschool gaat. Enthousiast, opgewonden en vol goede moed begint Zoey aan het nieuwe schooljaar. Kijk ook de trailer.

Once Upon a Studio (16 oktober)

Disney+ (kortfilm)

Mickey, Minnie en verschillende Disney personages in 'Once Upon a Studio'
Een all-star ensemble van geliefde personages uit Walt Disney Animation Studios komt samen in “Once Upon a Studio” voor een vreugdevolle, vermakelijke en emotionele reünie terwijl ze samenkomen voor een spectaculaire groepsfoto ter gelegenheid van Disney's 100ste verjaardag. Lees hier waar je Once Upon a Studio kunt kijken.

The Devil on Trial (Netflix. 17 oktober, docufilm) Op 16 februari 1981 stak de 19-jarige Arne Cheyenne Johnson zijn 40-jarige werkgever Alan Bono dood met een zakmes. En daarna beweerde hij dat niet hij maar de duivel de moord had gepleegd. De familie liet uit wanhoop hun huis zegenen en toen dat niet hielp belden ze paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren. Volgens Ed en Lorraine was het duidelijk; de jongen was bezeten. Toen David daarop de duivel uitdaagde om dan maar in hem te komen, nam de duivel de uitdaging aan.

Coleen Rooney: The Real Wagatha Story (18 oktober, docuserie, bingen) Het was het social media-schandaal dat het land in z'n greep hield en tot een rechtszaak leidde: De privé stories op Instagram van de Britse celebrity Coleen Rooney over haar en haar gezin worden zonder haar medeweten verkocht aan een krant, maar Coleen zet zich tot het uiterste in om de dader te vinden. Kijk ook de trailer.

Appendage (Disney+. 18 oktober, film) Hannah, een jonge modeontwerpster, lijkt op het eerste gezicht in orde, maar worstelt heimelijk met slopende twijfel aan zichzelf. Al snel beginnen deze verborgen gevoelens Hannah lichamelijk ziek te maken en uit te groeien tot een woeste groei op haar lichaam: The Appendage. Kijk ook de trailer.

Crypto Boy (19 oktober)

Netflix (film)

Sabri El-Hamus en Shahine El-Hamus in 'Crypto Boy'. Bron: Netflix
In Amsterdam Oost droomt de jonge bezorger Amir (Shahine El-Hamus) van een betere toekomst, maar hij komt niet verder dan het bezorgen van bestellingen voor Burrito, het verouderde Mexicaanse restaurant van zijn vader Omar. Na een ruzie met zijn vader valt hij ten prooi aan de aantrekkingskracht van cryptocurrency en de gedurfde beloften van financiële vrijheid van een ondernemer. Lees hier waar je vanaf 19 oktober Crypto Boy kunt kijken.

Neon (Netflix. 19 oktober, serie, bingen) De serie ovlgt drie vrienden terwijl ze zich een weg banen door Florida om groot te worden in de wereld van reggaeton. Van de kleine steden in de sunshine state tot de bruisende stranden en felle lichten van Miami. Kijk ook de trailer.

Bodies (Netflix. 19 oktober, serie, bingen) Vier rechercheurs in vier verschillende tijdperken vinden het lichaam van hetzelfde moordslachtoffer in het Londense Whitechapel. Edmon Hillinghead is in 1890 de meest ijverige rechercheur van de stad terwijl Jack the Ripper door de straten sluipt. In 1941 regeert Charles Whiteman over de straten door de oplichterspraktijken te leiden die hij hoort op te doeken. Shahara Hasan voert een strijd met racistische relschoppers in 2023 en in het jaar 2053 kampt de jong Maplewood met geheugenverlies als een van de laatste overlevenden van een aangstaanjagende techno-apocalyps. Kijk ook de trailer.

Saw X (19 oktober)

Bioscoop

Bron: Lionsgate
Deze angstaanjagende horrorfilm speelt zich af tussen de gebeurtenissen van Saw en Saw II en vertelt het onbekende verhaal van Kramers meest persoonlijke spel. Een zieke en wanhopige John Kramer reist naar Mexico om een riskante en experimentele medische procedure te ondergaan in de hoop dat zijn kanker op wonderbaarlijke wijze geneest. Al snel ontdekt hij dat deze hele operatie oplichterij is. De mensen die daar verantwoordelijk voor zijn moeten boeten. Lees hier waar je de film Saw X kunt kijken.

The Marsh King's Daughter (19 oktober)

Bioscoop

Bron: The Searchers
Thriller- en dramafilm met Daisy Ridley en Ben Mendelsohn. Helena's moeder wordt door Jacob, ook bekend als Marsh King, ontvoerd en gegijzeld. Helena wordt vervolgens in dit gezin geboren waarop het drietal in de jungle leeft. Jaren later wordt Jacob gearresteerd en weet de jonge vrouw, ondanks haar grote trauma's, een stabiel leven op te bouwen. Jacob weet echter uit de gevangenis te ontsnappen. Lees hier waar je de film The Marsh King's Daughter kunt kijken.

Killers of the Flower Moon (19 oktober)

Bioscoop

Deze epische film is gebaseerd op de alom geprezen bestseller van David Grann, speelt zich af in het Oklahoma van de jaren 20 en gaat over de seriemoord op leden van de olierijke Osage Nation, een reeks wrede misdaden die bekend werden als de Reign of Terror. En regisseur Martin Scorsese laat er geen gras over groeien: de film duurt drie en een half uur. Met Leonardo DiCaprio en Lily Gladstone in de hoofdrollen. Een film die je niet mag missen. Lees hier waar je de film Killers of the Flower Moon kunt kijken.

Old Dads (20 oktober)

Netflix (film)

Bill Burr, Bobby Cannavale en Bokeem Woodbine in 'Old Dads'. Bron: Netflix
Jack en zijn twee beste vrienden worden op latere leeftijd vader. Ze besluiten daaropvolgend hun bedrijf te verkopen. De koper blijkt een millenial te zijn. Het drietal merkt weldra dat ze uit de pas lopen terwijl ze worstelen om door een veranderende wereld van cultuur, carrière en vaderschap te navigeren. Lees hier waar je vanaf 20 oktober Old Dads kunt kijken.

Elite, S7 (20 oktober)

Netflix (serie, bingen)

Key art met drie hoofdrolspelers uit 'Elite'
In dit nieuwe seizoen leidt Omar een nieuw leven aan de universiteit en ver weg van Las Encinas, maar hij kan niet verder. De schuld die hij voelt voor de dood van Samuel en het lijden uit die periode zijn nog steeds sterk aanwezig, waardoor hij therapie ondergaat. Dankzij een stage besluit hij terug te keren naar de school, om zijn demonen van aangezicht tot aangezicht te confronteren. Tijdens de reis van Omar zullen we ontdekken dat de rest van de studenten ook in stilte met hun eigen hel strijden. Bekijk hier waar je Elite kunt streamen.

Creature (Netflix. 20 oktober, serie, bingen) Ziya, een avontuurlijke, opstandige, welvarende en slimme, jonge geneeskundestudent heeft het onverzadigbare verlangen om een uitstekende arts te worden en genezing te vinden voor infectieziekten. Ziya's pad kruist Ihsan, een collega-arts, die de dunne grens balanceert tussen genialiteit en waanzin. Kijk ook de trailer.

Surviving Paradise (Netflix. 20 oktober, realityserie, bingen) Twaalf deelnemers denken dat ze de zomer van hun leven gaan beleven en een luxe leven leiden in een villa op een klif aan de oceaan. Wat ze niet weten is dat ze met niets zullen moeten beginnen, in het bos zullen moeten leven zonder luxe voorzieningen. Via vriendschappen en allianties werken ze samen om zich een weg te banen naar de villa en kans te maken op de hoofdprijs van $100.000.

Vjeran Tomic: The Spider-Man of Paris (Netflix. 20 oktober, docufilm) In zijn eigen woorden vertelt de inbreker achter de overval op het Parijse Museum of Modern Arts in 2010 hoe hij de grootste kunstoverval uit de Franse geschiedenis pleegde. Kijk ook de trailer.

Upload, S3 (20 oktober)

Prime Video (serie, première)

Robbie Amell en Christine Ko in 'Upload'. Bron: Prime Video
Een jonge app-ontwikkelaar, Nathan Brown, belandt in het ziekenhuis na een ongeluk met een zelfrijdende auto. Daar moet hij snel zijn lot bepalen. We gaan verder met Nora en de zojuist gedownloade Nathan. Ze navigeren door hun relatie, terwijl ze racen om de mysterieuze samenzwering te stoppen die miljoenen levens dreigt te vernietigen. Kunnen ze Freeyond sluiten en eindelijk samen een echt leven leiden? Bekijk hier waar je Upload kunt streamen.

Na de première van de serie (die bestaat uit twee afleveringen) volgen wekelijks twee nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 11 november.

The Super Mario Bros. Movie (21 oktober)

SkyShowtime (serie, première)

Mario en Toad in 'The Super Mario Bros. Movie'. Bron: Universal
Voor jong en oud en in Nederlands en Engels gesproken versie gaat deze animatiefilm wereldwijd als een trein. Een feest van herkenning in nieuw avontuur met Mario en zijn vrienden. En als schurk Bowser (Jack Black) het liefdesode 'Peaches' aan prinses Peach brengt, ben je zeker verkocht! Een dikke aanrader. Lees hier waar je de film The Super Mario Bros. Movie kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van The Super Mario Bros. Movie.

De Poli (22 oktober)

NPO Plus (serie, première)

Bron: AVROTROS
In de serie probeert Esther, samen met haar collega’s, onder wie de ervaren verpleegster Patty, de gevoelige onderwerpen in haar spreekkamer en op de werkvloer uit de taboesfeer te halen. Op een luchtige manier worden alle ongemakken bespreekbaar gemaakt. Maar de druk is hoog. Vooral verpleegster Patty is daar het slachtoffer van, omdat haar jongere collega Brigitte er na een burn-out alles aan doet om zo min mogelijk te werken. Bekijk hier waar je vanaf 22 oktober De Poli kunt streamen.

De serie is vanaf 22 november wekelijks te zien op NPO 3. Na de première van de serie (die bestaat uit één afleveringen) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 31 december.

The Real Housewives of Amsterdam, S2 (23 oktober)

Videoland (realityserie, première)

Key art van 'The Real Housewives of Amsterdam'. Bron: Videoland
Eindelijk is het zover: Cherry-Ann, Djamila, Hella, Kimmylien, Maria, Susanna en de gloednieuwe housewife Tamara zijn terug met een gloednieuw seizoen. We volgen de zeven succesvolle dames uit de Amsterdamse high society op de voet en dat belooft nog meer humor, drama en verrassende wendingen. Bekijk hier waar je The Real Housewives of Amsterdam kunt streamen.

Lees hier de reality-tv recensie van The Real Housewives of Amsterdam seizoen 1.

Get Gotti (Netflix. 24 oktober, docuserie, bingen) Deze docuserie van de makers van 'Fear City' volgt de strijd van de FBI om de beruchte maffiabaas John Gotti op te pakken, en belicht beide kanten van het verhaal.

Life on the Planet (25 oktober)

Netflix (serie, bingen)

Dit is het verhaal van de epische strijd van het leven om planeet Aarde te veroveren en te overleven. Het verhaal van wat er met deze dynastieën is gebeurd – hun opkomst en hun ondergang – is werkelijk opmerkelijk. In samenwerking met Industrial Light & Magic maakt de serie gebruik van de nieuwste technologie en wetenschap om lang uitgestorven wezens weer tot leven te wekken. Life on Our Planet onthult het ongelooflijke verhaal van het leven op onze planeet. Bekijk hier waar je vanaf 25 oktober Life on the Planet kunt streamen.

What We Do in the Shadows, S5 (Disney+. 25 oktober, serie, bingen) De serie vertelt het verhaal van de nachtelijke avonturen van de vampierkamergenoten Nandor, Laszlo, Nadja en Colin Robinson terwijl ze zich een weg banen door de moderne wereld van Staten Island met de hulp van hun menselijke vriend Guillermo en hun kennis en vampierbureaucraat The Guide. Kijk ook de trailer.

Pluto (Netflix. 26 oktober, serie, bingen) Er vindt een moord plaats in een gecontroleerde wereld waar robots geen mensen kunnen doden. De robotische Europol-rechercheur Gesicht neemt de zaak aan, maar het mysterie wordt groter wanneer hij geen spoor van een mens vindt op de plaats delict. Kijk ook de trailer.

The Killer (26 oktober)

Bioscoop (vanaf 10 november ook op Netflix)

Bron: Netflix
Topregisseur David Fincher (Gone Girl) komt met een nieuw misdaadverhaal met Michael Fassbender in de hoofdrol. Na een noodlottig bijna-ongeluk vecht een moordenaar tegen zijn werkgevers en zichzelf tijdens een internationale klopjacht waarvan hij volhoudt dat het niet persoonlijk is. Vanaf 10 november is deze film ook beschikbaar op Netflix. Lees hier waar je The Killer kunt kijken.

Five Nights at Freddy's (26 oktober)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures International
Het verhaal gaat over Mike Schmidt. Hij is een nachtwaker die bij het plaatselijk restaurant Freddy Fazbear's Pizza begint te werken. Tijdens zijn eerste nacht op het werk realiseert Mike zich dat er iets niet pluis is. Weldra wordt hij geconfronteerd met de waarheid over de poppen die er verblijven: het zijn niet zomaar robots. Ze leven. Zal Mike de vijf komende nachten in het restaurant kunnen overleven? Afsluiter is horror om het feest van de duisternis Halloween groots te vieren. Lees hier waar je de film Five Nights at Freddy's kunt kijken.

Pain Hustlers (27 oktober)

Netflix (film)

Emily Blunt en Chris Evans in 'Pain Hustlers'. Bron: Netflix
Het verhaal gaat over Liza Drake (Emily Blunt). Zij droomt van een beter leven voor haar en haar dochter. Liza heeft haar middelbare school nooit afgemaakt en moet het daarom nu doen met een baan bij een bijna failliete apotheek. Liza's charme, lef en gedrevenheid brengen haar en het bedrijf langzaam omhoog, waar ze al snel in het centrum van een vrij duistere criminele samenzwering met dodelijke gevolgen komt te staan. Lees hier waar je vanaf 27 oktober Pain Hustlers kunt kijken.

Sister Death (Netflix. 27 oktober, film) In het naoorlogse Spanje arriveert Narcisa, een jonge novice met bovennatuurlijke krachten, in een voormalig klooster om lerares te worden. Naarmate de dagen verstrijken, zullen de vreemde gebeurtenissen en steeds verontrustender wordende situaties die haar kwellen er uiteindelijk toe leiden dat ze de vreselijke streng geheimen ontrafelt die het klooster omringen en de bewoners achtervolgen. Kijk ook de trailer.

Tore (Netflix. 27 oktober, serie, bingen) Wanneer de belangrijkste persoon in het leven van Tore wordt overreden door een vuilniswagen en overlijdt, doet Tore er alles aan om zijn verdriet te onderdrukken. Dagenlang blijft hij in het uitvaartcentrum van zijn vader werken alsof er niets is gebeurd en begint hij te flirten met de nieuwe bloemist Erik. 's Nachts vestigt hij zich op een partyboot in de stad en maakt hij voor het eerst kennis met alcohol, seks en drugs.

Good Luck Guys: Overleven Zonder Filter (Prime Video. 27 oktober, realityserie, première) De serie volgt zes onverwachte koppels op een verlaten strand in Thailand. Ontdaan van alle luxe en rijkdom proberen ze onder leiding van Robbert Rodenburg hun innerlijke avonturier te vinden. Worden zij de overlevers die ze zo graag willen zijn? Of vallen hun survival skills toch een beetje tegen, eenmaal in de jungle aangekomen? En hoe gaan ze alle zware uitdagingen te lijf?

De serie begint met drie afleveringen, waarna er wekelijks een nieuwe aflevering verschijnt.

Special Ops: Lioness (30 oktober)

SkyShowtime (serie, première)

Special Ops: Lioness is gebaseerd op een daadwerkelijk bestaand CIA-programma. We zien Cruz Manuelos, een ietwat onbehouwen maar gepassioneerde jonge marinier die wordt gerekruteerd voor het Lioness Engagement Team van de CIA dat maar één missie heeft: een terroristische organisatie van binnenuit oprollen. Zoe Saldaña kruipt in de rol van Joe, die aan het hoofd van het Lioness- programma staat, en heeft als taak haar vrouwelijke undercoveragenten te trainen, managen en op te leiden. Bekijk hier waar je vanaf 30 oktober Special Ops: Lioness kunt streamen.

Actuele video's

Meer actuele video's