Serierecensie: Spy Ops geeft uniek maar oppervlakkig inkijkje in geheime diensten

Serierecensie: Spy Ops geeft uniek maar oppervlakkig inkijkje in geheime diensten
Had er meer in gezeten?

Film :

Vanaf 8 september staat het eerste seizoen van Spy Ops op Netflix. De serie wil de kijker een exclusief kijkje achter de schermen geven in de wereld van de speciale operaties en bij de geheime diensten, maar het lijkt een gemiste kans. Lees hier de recensie van Spy Ops.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Spionagevak
Agenten en inlichtingenofficieren van geheime diensten als MI6 en CIA delen verhalen uit het spionagevak. Onder andere wordt uit de doeken gedaan hoe tijdens de Koude Oorlog campagnes zijn opgezet en staatsgrepen zijn uitgevoerd door geheim agenten. De verhalen worden veelal verteld aan de hand van interviews met de bewuste ambtenaren, officieren en spionnen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 66% | IMDb ★ 5,8

Deze recensie gaat over de afleveringen Operation Jawbreaker, The Plot to Kill the Pope en Operation Azorian.

We hebben voor deze recensie drie verschillende afleveringen bekeken. Die drie afleveringen verschillen zodanig van toon, dat het eigenlijk vrijwel niet te doen is om deze drie met elkaar te vergelijken. De eerste aflevering, Operation Jawbreaker, is een unieke kijk in het leven van een nieuw gevormde machocultuur, terwijl de aflevering over de poging tot een aanslag op de Paus meer leest en kijkt als een true crime documentaire. Het enige wat de afleveringen wel gemeen hebben is het feit dat er door de 'talking heads' veel met woorden wordt gestrooid, maar dat we op beeld eigenlijk zeer weinig zien. 3 sterren.

Cast
We zien in deze serie onder meer Gary Schroen, J.R. Seeger, Massood Khalili en Ashmat Froz. Deze productie wordt geleid door Marek Bures (Spycraft).

Key art van de documentaireserie 'Spy Ops'. Bron: Netflix

Vanaf 8 september 2023 is Spy Ops te streamen op Netflix. Genre: documentaire, misdaad. Aantal afleveringen: 8. Lengte afleveringen: ca. 35-50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's