Serierecensie: Poker Face is enerverende whodunnit-serie met geweldige hoofdrol

Serierecensie: Poker Face is enerverende whodunnit-serie met geweldige hoofdrol
Serie van Rian Johnson

Film :

Vanaf 15 september staat de eerste aflevering van Poker Face op SkyShowtime. We hebben er even op moeten wachten. Sterker: de Emmy's zijn al bijna uitgereikt en wij moeten de serie nog zien. Maar eindelijk is hij er dan, en misschien nog wel beter dan verwacht. Lees hier onze eerste indruk van Poker Face.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Vreemde misdaden
Charlie Cale heeft het buitengewone vermogen om vast te stellen wanneer iemand liegt. Ze gaat op pad met haar Plymouth Barracuda en bij elke stop komt ze een nieuwe groep personen en vreemde misdaden tegen. En telkens kan ze zichzelf er niet van weerhouden om de misdaden op te lossen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 86% | IMDb ★ 7,9

Het 'moord van de week' is iets dat we in Nederland nog steeds goed kennen: Flikken Maastricht doet dat al jaren. Ook in Amerika is zo'n serie natuurlijk niet nooit meer gemaakt, maar Rian Johnson en zijn cast geven een gloednieuwe twist aan dit format. Hoofdrolspeelster Natasha Lyonne is de grote revelatie van deze serie: de mix tussen de klassieke Columbo en Agatha Christie-achtige detectiveskills (waar zowel Johnson als Lyonne een gigantisch fan van zijn) en de bijkomende 'bullshit' detector - ze weet exact wanneer een dader of verdachte aan het liegen is - werkt uitstekend en die rol past Lyonne als een jasje. Tel daar de gigantische reeks bekende gezichten als gastacteurs bij op en je hebt een serie die een groot publiek aanspreekt. Wel jammer dat de serie op SkyShowtime uitkomt, een streamingdienst die een stuk minder abonnees heeft dan bijvoorbeeld Netflix en Videoland. Zet deze serie daar neer en een gigantisch publiek zal verliefd worden op Charlie, de slonzige detective. 4,5 ster.

Cast
Naast de hoofdrol voor Natasha Lyonne (Glass Onion: A Knives Out Mystery) zijn er gastrollen voor onder meer Adrien Brody (Asteroid City), Benjamin Bratt (Modern Family) en Hong Chau (The Menu). Later in het seizoen volgen ook onder meer
Simon Helberg, Jameela Jamil, Tim Meadows, Joseph Gordon-Levitt en Stephanie Hsu. Deze productie wordt geleid door Rian Johnson (Knives Out).

Natasha Lyonne en Benjamin Bratt in 'Poker Face'. Bron: Peacock

Vanaf 15 september 2023 is wekelijks een nieuwe aflevering van Poker Face te streamen op SkyShowtime. De seizoensfinale zien we op 10 november. Genre: misdaad, komedie. Totaal aantal afleveringen: 10. Lengte afleveringen: ca. 55 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's