Disney+ recensie: Elemental is prachtig avontuur in de wondere wereld van elementen

Disney+ recensie: Elemental is prachtig avontuur in de wondere wereld van elementen
De relatie is als water en vuur...

Film :

De afgelopen jaren kwamen Pixar films direct naar Disney+, maar deze film kwam (gelukkig) wel weer gewoon op het witte doek. Voor de mensen die hem daar hebben overgeslagen, staat de film nu alsnog op Disney+. Lees hier onze streamingrecensie van Elemental.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Holy dewdrop!"
Wade gaat met de stroom mee, Ember is een vurig persoon. Ze zijn beide jongvolwassenen die in hun stad wonen en elkaar tegen het lijf lopen. Ondanks hun fundamentele verschillen ontwikkelen de twee echter een band wanneer ze ontdekken dat ze qua innerlijk nog best overeenkomen.

Leah Lewis als Ember en Mamoudo Athie als Wade in 'Elemental'. Bron: Pixar Studios/Disney

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 73% | IMDb ★ 7,1

Steeds meer studios maken geweldige animatiefilms, maar de koning, keizer en admiraal blijft toch nog steeds Pixar. Met hun nieuwe film laten ze weer zijn waarom dat zo is: de film ziet er zoals altijd weer wonderschoon uit en de visuele grappen zijn ook niet op één hand te tellen. Lees ook onze volledige recensie.

Cast
Naast Leah Lewis (The Half of It) en Mamoudou Athie (Underwater) spreken ook ook Ronnie del Carmen (Soul), Catherine O'Hara (Home Alone) en Shila Ommi (Charlie Wilson's War) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Peter Sohn (The Good Dinosaur).

Vanaf 12 juli 2023 is Elemental te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: romantiek, komedie. Tijdsduur: 102 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's