Dit zijn de must-sees op het Leiden International Film Festival (LIFF)

Dit zijn de must-sees op het Leiden International Film Festival (LIFF)
Met onder andere Poor Things en Priscilla

Film :

Vanaf 26 oktober tot en met 5 november vind in Leiden het Leiden International Film Festival, ofwel LIFF, plaats. Op dat festival krijg je de kans de beste, mooiste en meest indrukwekkende films van dit jaar te zien. Gids.tv zet de absolute must-sees van 2023 op een rij.

Kijk ook de onderstaande Gids.tv op LIFF overzichten

5. All of Us Strangers

Release: n.n.b.

Paul Mescal en Andrew Scott in 'All of Us Strangers'. Bron: Searchlight Pictures
De scenarist Adam ontmoet in zijn vrijwel lege torenflat in Londen zijn mysterieuze buurman Harry. Terwijl hun band hechter wordt, keert Adam naar zijn ouderlijke huis terug. Daar loopt hij zijn overleden ouders tegen het lijf, die er exact hetzelfde uitzien als dertig jaar geleden. Lees hier meer over All of Us Strangers.

All of Us Strangers is te zien op:

 • zaterdag 28 oktober, 19.30 uur
 • maandag 30 oktober, 19.00 uur
 • zondag 5 november, 16.30 uur

4. Priscilla

Release: 4 januari 2024

Cailee Spaeny en Jacob Elordi in 'Priscilla'. Bron: Cinéart
Priscilla is veertien jaar wanneer ze zanger Elvis Presley tegen het lijf loopt. Gedurende een tijdsspanne van ruim twaalf jaar volgen we haar roerige leven met The King. Hun liefde uit zich in een groot huwelijk dat door allerlei omstandigheden tot een einde komt. Lees hier waar je vanaf 4 januari Priscilla kunt kijken.

Priscilla is te zien op:

 • vrijdag 27 oktober, 18.45 uur
 • zaterdag 28 oktober, 13.30 uur
 • woensdag 1 november, 18.45 uur
 • zondag 5 november, 11.15 uur

3. The Boy and the Heron

Release: 27 december 2023

Mahito en zijn moeder. Bron: Studio Ghibli
De moeder van de 12-jarige Mahito komt om tijdens een bombardement in de Tweede Wereldoorlog. Zijn vader hertrouwt snel met haar zus en het gezin evacueert naar haar afgelegen landgoed. Daar ontdekt Mahito een mysterieuze toren die hem naar een andere dimensie brengt, eentje waar volgens een pratende reiger zijn moeder nog leeft. Lees hier waar je The Boy and the Heron kunt kijken.

The Boy and the Heron is te zien op:

 • zondag 29 oktober, 11.45 uur
 • woensdag 1 november, 16.00 uur
 • zaterdag 4 november, 10.45 uur
 • zondag 5 november, 19.00 uur

2. Next Goal Wins

Release: 4 januari 2024

Verschillende castleden in 'Next Goal Wins'. Bron: Searchlight Pictures
Nederlandse voetbalcoach Thomas Rongen krijgt de leiding over het nationale elftal van Amerikaans-Samoa, nadat ze met maar liefst 31-0 verloren hebben van Australië. Op dat moment heeft het nationale elftal nog nooit een wedstrijd winnend weten af te sluiten. Rongen wil hier zeker verandering in brengen. Lees hier waar je vanaf 4 januari Next Goal Wins kunt kijken.

Next Goal Wins is te zien op:

 • zaterdag 28 oktober, 16.15 uur
 • vrijdag 3 november, 18.45 uur
 • zondag 5 november, 14.00 uur

1. Poor Things

Release: 8 februari 2024

Emma Stone in 'Poor Things'. Bron: Searchlight Pictures
Het verhaal gaat over de fantastische evolutie van Bella Baxter, een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter. Bella leeft een beschermd bestaan bij Baxter en is zeer leergierig. Ze is hongerig naar kennis over de wereld die ze mist en gaat er daarom vandoor met Duncan Wedderburn, een gladde en losbandige advocaat. Ze beleven een wervelend avontuur in onze wereld. Bella is vrij van vooroordelen die bestaan in haar tijd en daarom groeit ze standvastig in haar doel om op te staan voor gelijkheid en bevrijding. Lees hier waar je vanaf 8 februari Poor Things kunt kijken.

Poor Things is onderdeel van de opening night van het LIFF op donderdag 26 oktober. De film begint om 19.30 uur. Daarna draait de film ook op de volgende tijden:

 • zaterdag 28 oktober, 21.15 uur
 • vrijdag 3 november, 21.30 uur

Uiteraard zijn er nog veel meer titels te zien tijdens LIFF in Leiden. Lees hier het volledige schema met films die tijdens LIFF te zien zijn.

Actuele video's

Meer actuele video's