Recensie: Nuovo Olimpo is zwoele en opgewonden Italiaanse romantiek over verloren liefde

Recensie: Nuovo Olimpo is zwoele en opgewonden Italiaanse romantiek over verloren liefde
Met Damiano Gavino en Andrea Di Luigi

Film :

Vanaf 1 november is de film Nuovo Olimpo te zien op Netflix. In het prachtige decor van Rome speelt een waargebeurd verhaal zich af dat zeker voor rode oortjes gaat zorgen. Stijlvolle Italiaanse mode, drama en seks zijn gegarandeerd. Lees hier de filmrecensie van Nuovo Olimpo.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Mannenliefde
Twee 25-jarige mannen - Enea en Pietro genaamd - die elkaar toevallig in de bioscoop Nuovo Olimpo ontmoeten, smoorverliefd worden en vervolgens door een onverwachte gebeurtenis gescheiden worden. De komende dertig jaar streven ze de hoop na elkaar weer te vinden.

Acteur Damiano Gavino (Enea) en Andrea Di Luigi (Pietro) in de film 'Nuovo Olimpo'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 69% | IMDb ★ 7,4

Lichte erotiek scoort op de streamingdienst Netflix over het algemeen goed en deze productie past perfect in dat straatje. Een waargebeurd liefdesverhaal dat zich afspeelt in een tijdlijn van dertig jaar, de personages worden dus ouder en ouder. Elke rimpel en elk grijs haartje klopt naarmate de jaren voorbij gaan met een cast die met véél Italiaanse passie er vol in gaat. Mooie rollen zijn weggelegd voor de knappe acteurs Damiano Gavino, Andrea Di Luigi en flamboyante actrice Luisa Ranieri. Preutse mensen die schrikken van een geslachtsdeel hier en daar moeten dit misschien overslaan, want de sensuele naaktscènes zijn smaakvol maar op het randje. Nuovo Olimpo is geen klassieker en slaat niet in als een bom, maar dat 'echte' liefde in dit leven niet vergeten wordt is een absolute waarheid. Drie sterren.

Cast
Naast Damiano Gavino (Un Professore) en Andrea Di Luigi (Colpa del mare) spelen ook Luisa Ranieri (The Hand of God), Greta Scarano (Superheroes) en Aurora Giovinazzo (Freaks Out) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Ferzan Özpetek (Loose Cannons).

Vanaf 1 november 2023 is Nuovo Olimpo te zien op Netflix. Genre: romantiek, drama. Tijdsduur: 111 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's