Serierecensie: in Ferry: de serie met troetelcrimineel Ferry vliegen de XTC-pillen je om de oren

Serierecensie: in Ferry: de serie met troetelcrimineel Ferry vliegen de XTC-pillen je om de oren
Met Frank Lammers, Elise Schaap, Raymond Thiry en Tygo Gernandt

Film :

Vanaf 3 november is Ferry: de serie te zien op Netflix. Zet de worstenbroodjes maar klaar, want de Brabantse crimineel Ferry Bouman en zijn lief Danielle zijn terug! De beestachtige crimineel met een klein hartje scoort op Netflix en we kunnen er geen genoeg van krijgen. Lees hier de serierecensie van Ferry: de serie.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Ferry Bouman is wanhopig op zoek naar geld en krijgt een gouden kans als een van de grootste dealers in Noord-Brabant wegvalt na een geruchtmakende arrestatie. Bovendien bloeit de prille liefde tussen Ferry en Danielle op en staat er misschien wel een Bruiloft op het programma. Want Danielle zegt volmondig: "Ja, ik wil!"

Frank Lammers en Yannick van de Velden in 'FERRY: de serie'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 8,1

Op het moment van schrijven gaat deze misdaadserie in 190 landen wereldwijd in première op de streamingdienst met de vuurrode N. Het verhaal van deze achtdelige serie speelt zich af voor het verhaal van Undercover en na de film Ferry uit 2021. De schare nieuwe kijkers, die met deze serie ongetwijfeld weer vorm gaat krijgen, kunnen ook nu weer perfect instappen om de snoeiharde wereld van Ferry Bouman te ontdekken. Gelijk in de eerste aflevering wordt je gegrepen door het verhaal, vooral door een uitstekende Frank Lammers - die nogmaals bewijst dat de rol op zijn lijf geschreven is - en een waanzinnige Elise Schaap. Nieuwe gezichten zijn er ook: onder andere Tygo Gernandt, die met zijn veelzeggende boevenhoofd namens motorbende Pusaka een deal van miljoen pillen maakt met Ferry. Aflevering vier gooit alle kaarten op tafel, waardoor de problemen alleen maar groter worden. De serie is een voortzetting van het niveau van de film, die wij met vier sterren beoordelen, maar voegt daar in deze serie een gouden misdadige rand aan toe. Vijf sterren.

Cast
Naast Frank Lammers (De Marathon) en Elise Schaap (Soof 3) zijn ook Raymond Thiry (Crypto Boy), Monic Hendrickx (Penoza: The Final Chapter), Tygo Gernandt (Black Death), Yannick van de Velde (Rundfunk: Todesangstschrei), Tim Haars (New Kids Turbo), Huub Smit (De Veroordeling) en Poal Cairo (On Air) te zien in deze serie. Deze productie is gemaakt door Eshref Reybrouck en Joël Vanhoebrouck (Undercover).

Wil je deze gloednieuwe serie/film op een nieuwe tv zien? Kijk én koop de beste Black Friday deals op televisies en andere entertainment artikelen op blackfridaydeals.nu.

Vanaf 3 november 2023 is Ferry: de serie te zien op Netflix. Deze serie bevat acht afleveringen van een kleine 50 minuten. Genre: misdaad, thriller, drama.

Actuele video's

Meer actuele video's