Nieuw op Netflix: deze films en series stream je in december 2023

Nieuw op Netflix: deze films en series stream je in december 2023
Met onder meer Rebel Moon en Maestro

Film :

December is de laatste maand van het jaar: Sinterklaas, kerstfeest, oud en nieuw, lekker eten, koude temperaturen, sneeuw, open haarden, dekentjes op de bank en de streamingdiensten die hun beste titels uit de kast halen om ons de koude dagen door te helpen. Om je te helpen bij de keuzes, zet Gids.tv de belangrijkste releases op een rij.

Bekijk hier het complete overzicht van films en series die je kunt streamen en kijken in december 2023.

10 kijktips van Gids.tv

Spider-Man: Across the Spider-Verse (1 december)

Netflix (film)

Bron: Sony Pictures
Miles Morales katapulteert door het Multiversum, waar hij een team van Spider-People tegenkomt dat belast is met het beschermen van het bestaan ervan. Wanneer de helden het oneens zijn over hoe ze met een nieuwe dreiging moeten omgaan, moet Miles opnieuw definiëren wat het betekent om een held te zijn. Lees hier waar je Spider-Man: Across the Spider-Verse kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van Spider-Man: Across the Spider-Verse.

Sweet Home [Seuwiteu Hom], S2 (1 december)

Netflix (serie, bingen)

Cha Hyun-su, een teruggetrokken middelbare scholier die na een persoonlijke tragedie verhuist naar een nieuw appartementencomplex genaamd Green Home, wordt geconfronteerd met een reeks levens veranderende situaties die hem naar een onbekende wereld brengen, een wereld waar veel dood en verderf is. Mensen veranderen in woeste monsters en zaaien overal terreur. Cha Hyun-su en zijn nieuwe buren moeten vechten voor hun leven, en om hun menselijkheid te behouden. Bekijk hier waar je Sweet Home kunt streamen.

World War II from the Frontlines (7 december)

Netflix (docuserie, bingen)

Archiefmateriaal van de landing op Normandië uit 'World War II from the Frontlines'. Bron: Netflix
Deze documentaireserie brengt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog (1939-1945) op unieke wijze tot leven met behulp van verlevendigd archiefmateriaal en stemmen en meningen van alle kanten van de oorlog. Het laat de grootste kantelpunten van de oorlog zien en geeft een uniek beeld van de belangrijkste slagen. Lees hier waar je World War II from the Frontlines kunt kijken.

Leave The World Behind (8 december)

Netflix (film)

Ethan Hawke, Julia Roberts, Farrah Mackenzie en Mahershala Ali in 'Leave the World Behind'. Bron: Netflix
Amanda en Clay trekken op vakantie naar een afgelegen woning op Long Island. Ze willen er voor even hun drukke New Yorkse leven ontvluchten en samen met hun kinderen tijd doorbrengen. Op een avond keren de eigenaars van de woning Ruth en G.H. ontzet terug uit Manhattan waar een black-out heerste. Ook ter plekke lijkt de stroom uitgevallen. De twee gezinnen zijn op elkaar aangewezen en iedereen ontdekt elkaars ware aard. Lees hier waar je vanaf 8 december Leave The World Behind kunt kijken.

The Crown, S6 (14 december)

Netflix (serie, finale)

Imelda Staunton als Queen Elizabeth in 'The Crown' seizoen 6
Het eerste deel van deze serie onthult de opbloeiende relatie tussen prinses Diana en Dodi Fayed, voordat een noodlottige autorit verwoestende gevolgen heeft. Natuurlijk is ook de rol van Charles daarin bijzonder opvallend: die wil snel na het noodlottige moment namelijk trouwen met zijn 'echte' grote liefde Camilla. Lees hier waar je The Crown kunt kijken.

De eerste vier afleveringen staan al online. Deze seizoens- en seriefinale bestaat uit zes afleveringen.

Chicken Run: Dawn of the Nuggets (15 december)

Netflix (film)

Screencap uit trailer van 'Chicken Run: Dawn of the Nuggets" Bron: Netflix
Een nieuw avontuur en vervolg op Chicken Run uit 2000. Ginger is ontsnapt aan de boerderij van Mrs. Tweedy en heeft eindelijk haar grote droom gevonden: een vredig eiland voor de hele kudde kippen, ver van de gevaren van de mensenwereld. Wanneer zij en Rocky een klein meisje genaamd Molly uitbroeden, lijkt Gingers gelukkig einde compleet. Maar op het vasteland wordt de hele kippensoort geconfronteerd met een nieuwe, afschuwelijke bedreiging. Om dit tegen te gaan zetten Ginger en de andere kippen vrienden hun eigen zwaarbevochten vrijheid op het spel. Lees hier waar je vanaf 15 december Chicken Run: Dawn of the Nuggets kunt kijken.

Maestro (20 december)

Netflix (film)

Bradley Cooper als Leonard Bernstein in 'Maestro'. Bron: Netflix
De legendarische Broadway componist Leonard Bernstein, het best bekend voor zijn werk in West Side Story, ontmoet Felicia op een feest in het jaar 1946. Hun liefdesparcours wordt gedurende 30 jaar gevolgd en ook zijn professionele leven wordt onder de loep genomen. Uit hun huwelijk onstaan de kinderen Jamie, Alexander en Nina. Lees hier waar je Maestro kunt kijken.

Rebel Moon: A Child of Fire (22 december)

Netflix (film)

Sofia Boutella in 'Rebel Moon: A Child of Fire'. Bron: Netflix
Een vredige kolonie aan de rand van de melkweg wordt bedreigd door een tiran, Balisarius genaamd, aangestuurd leger. De wanhopige burgers doen vervolgens een beroep op een jonge vrouw met een mysterieus verleden. Zij krijgt de taak om op zoek te gaan naar krijgers van nabijgelegen planeten die hen zouden kunnen helpen tegen deze dreiging. Lees hier waar je vanaf 22 december Rebel Moon: A Child of Fire kunt kijken.

Het tweede deel van Rebel Moon, getiteld Rebel Moon: The Scargiver, is op 19 april 2024 te zien op Netflix.

Top Gun: Maverick (22 december)

Netflix (film)

Bron: Paramount Pictures
De film draait om de vijfde generatie vechtpiloten en verkent het einde van het tijdperk van de luchtgevechten. Dogfights tussen twee piloten zijn zo'n beetje voorbij. Maverick is nu instructeur op een vliegschool voor piloten van de luchtmacht en begeleidt Bradley Bradshaw, de zoon van zijn overleden partner Nick 'Goose' Bradshaw. Lees hier waar je de film Top Gun: Maverick kunt kijken.

Lees hier de filmrecensie van Top Gun: Maverick.

Berlin (29 december)

Netflix (serie, bingen)

Pedro Alonso e.a. in 'Berlin'. Bron: Netflix
Het verhaal van La Casa de Papel-teamlid Andrés de Fonollosa, beter bekend onder zijn codenaam Berlín. In deze serie verzamelt zich een andere bende om hem heen: Keila, een elektronicaspecialiste; Damián, Berlins vertrouweling en professor in de filantropie; de wat instabiele Cameron; de toegewijde Roi; en Bruce, een meedogenloze actieman. Deze bende beraamt en voert grote overvallen als op banken uit. Bekijk hier waar je vanaf 29 december Berlin kunt streamen.

Verder op Netflix

 • Fast & Furious (1 december, film) Brian O'Conner is inmiddels opgeklommen tot FBI-agent en zit in een speciaal team dat achter drugsbaron Braga aanzit. Hij probeert te infiltreren in het raceteam van deze gevaarlijke crimineel. Kijk ook de trailer.

Naast Fast & Furious worden ook 2 Fast 2 Furious, The Fate of the Furious, Fast Five, Fast & Furious 6 en Furious 7 toegevoegd aan het aanbod.

 • Catering Christmas (1 december, film) Een beginnende cateraar, Molly Frost, wordt door Jean Harrison, de perfectionistische directeur van de befaamde Harrison Foundation, ingehuurd om het jaarlijkse kerstgala te verzorgen. De zaken worden ingewikkeld wanneer Molly valt voor Jeans neef, de 30-jarige Carson, een reisfotograaf die geen zin heeft om de stichting van de familie over te nemen... Kijk ook de trailer.
 • A Merry Christmas Wish (1 december, film) Een marketingmanager uit New York is vastbesloten om samen met een knappe boer de laatste wens van haar oudoom te vervullen en het vakantiefestival in hun dorp te redden. Kijk ook de trailer.
 • B&B Merry (1 december, film) Een blogger komt tijdens de kerstdagen naar een klein stadje om een B&B te beoordelen, maar schiet de worstelende eigenaren te hulp en wordt verliefd op hun zoon. Kijk ook de trailer.
 • Christmas at the Drive-In (1 december, film) Het plan van een advocaat om nog voor de feestdagen een historisch theater te redden wordt ingewikkeld als ze een oude vlam ontmoet: de man die het probeert te verkopen. Kijk ook de trailer
 • Fall Into Winter (1 december, film) Als haar jeugdliefde onverwacht geld in de snoepwinkel van haar familie steekt, staat een vrouw niet te popelen om met hem samen te werken. Zal daar verandering in komen? Kijk ook de trailer
 • I'm Glad It's Christmas (1 december, film) Een vrouw die al heel lang op Broadway wil doorbreken, gaat spelen in een lokale kerstvoorstelling. Maar is ze klaar om de roep van de liefde te beantwoorden? Kijk ook de trailer.
 • The Rookie, S1-4 (1 december, serie, bingen) John Nolan is net veertig. Hij bevindt zich op een keerpunt in zijn leven: hij is net gescheiden van zijn vrouw en zijn zoon gaat naar de universiteit. John besluit vervolgens om een ​​oude droom waar te gaan maken en politieagent te worden. Hij verhuisd naar Los Angeles en vervoegt de Los Angeles Police Department, waar hij de oudste 'jonge rekruut' is. Kijk ook de trailer.
 • Blood Coast (6 december, serie, bingen) Een groep politieagenten met bijzondere methoden moeten een gevaarlijke crimineel opsporen om een bloedbad in de Franse stad Marseille te voorkomen. Kijk ook de trailer.
 • Sa var det jul igjen [I Hate Christmas] (6 december, film) Thea gaat terug naar haar geboorteplaats om met haar familie een klassieke Noorse kerst te vieren, maar dit jaar neemt ze Jashan mee, haar Indiase vriend. Wat een traditionele Kerstmis had moeten zijn, verandert in een tumultueuze en hartverwarmende feestperiode die ieders vooropgezette overtuigingen en tradities op zijn kop zet. Kijk ook de trailer.
 • The Archies (7 december, film) Archie en de bende leven in het India van de jaren zestig en navigeren door romantiek, vriendschap en de toekomst van Riverdale terwijl ontwikkelaars dreigen een geliefd park te vernietigen. Kijk ook de trailer.
 • My Life with the Walter Boys (7 december, serie, bingen) Nadat ze haar familie heeft verloren bij een tragisch ongeval, wordt de 15-jarige Jackie Howard gedwongen haar bevoorrechte leven in Manhattan te verlaten. Ze trekt in bij de familie Walter, een groot, luidruchtig gezin met tien zonen op het platteland van Colorado. Hier raakt ze verstrikt in een driehoeksverhouding met twee van de broers. Kijk ook de trailer.
 • NAGA (7 december, film) Een jonge vrouw strandt na een geheim feest in de woestijn en moet langs een wraakzuchtige kameel en nog meer ellendigs zien te komen om op tijd weer thuis te zijn.
 • Love Again (12 december, film) Een jonge vrouw probeert de pijn van de dood van haar verloofde te verzachten door romantische sms'jes naar zijn oude mobiele telefoonnummer te sturen, en legt een bijzondere band met de man aan wie het nummer is toegewezen. Kijk ook de trailer.
 • Under Pressure: The U.S. Women's World Cup Team (12 december, docuserie, bingen) In deze docuserie streeft het Amerikaanse nationale damesvoetbalteam naar hun derde titel op rij, te midden van beproevingen en overwinningen tijdens het FIFA-wereldkampioenschap van 2023. Kijk ook de trailer.
 • Kevin Hart & Chris Rock: Headliners Only (12 december, special) Acteurs en komieken Kevin Hart en Chris Rock gingen in juli 2022 op tour met een cameraploeg. Het eindresultaat is een documentaire waarin het tweetal te zien is als ze zich voorbereiden op vier uitverkochte shows in New York. De film gaat achter de schermen van de tournee en onthult de worstelingen en triomfen die ze voor hun kolossale successen moesten doorstaan. Kijk ook de trailer.
 • Single’s Inferno, S3 (12 december, realityserie) In Single’s Inferno zoeken de heetste en meest flirterige singles naar liefde op een onbewoond eiland. De enige manier om te ontsnappen? Passend bij een romantische nacht in 'het paradijs'. Kijk ook de trailer.
 • 1670 (13 december, serie, bingen) In deze satirische komedie krijgt een gekke edelman te maken met familievetes en botsingen met boeren in zijn zoektocht om de beroemdste persoon van de wereld te worden. Kijk ook de trailer.
 • Yu Yu Hakusho (14 december, serie, bingen) Het verhaal om Yusuke Urameshi, die zijn dagen doorbrengt met vechten en omkomt bij een ongeluk terwijl hij een jong kind probeert te beschermen. Terwijl hij worstelt met het feit dat hij op zijn dode lichaam neerkijkt, vertelt een vrouw genaamd Botan, die zichzelf een gids voor de geestenwereld noemt, hem de schokkende waarheid: niemand had verwacht dat een delinquent als Yusuke zou sterven terwijl hij een daad van goedheid verrichtte.
 • Familia (15 december, film) Leo is eigenaar van een olijvenboerderij in de Guadalupe-vallei. Hij woont samen met zijn zoon Benny, een tiener met het syndroom van Down. Eén keer per maand komen zijn dochters Rebeca, Julia en Mariana langs om bij te praten over het leven. De laatste bijeenkomst heeft onverwacht nieuws gebracht: een voedingsbedrijf heeft een bod gedaan op de familieboerderij. Leo en zijn dochters hebben maar een paar dagen de tijd om te beslissen of ze de plek waar ze allemaal zijn opgegroeid wel of niet willen verkopen. Kijk ook de trailer.
 • Face to Face with ETA: Conversations with a Terrorist (15 december, docufilm) Deze documentaire, gepresenteerd door Jordi Évole, kijkt naar de terroristische groepering en enkele van haar belangrijkste momenten na de ontbinding ervan in 2018. Bijna vijftig jaar na een aanslag helpt dit gesprek antwoorden te geven aan een van de slachtoffers van de terroristische groepering.
 • Carol & The End of The World (15 december, serie, bingen) Nu een planeet richting de aarde raast, is het uitsterven van de mens op handen. Terwijl de meesten zich bevrijd voelen en nu de tijd nemen om hun stoutste dromen na te jagen, staat een rustige, ongemakkelijke vrouw alleen en verdwaald tussen de hedonistische massa. Kijk ook de trailer.
 • Archer, S14 (15 december, serie, bingen) Het laatste seizoen van Archer speelt zich opnieuw af op het hoofdkwartier van de spionnenorganisatie ISIS. De hoofdrol is weggelegd voor meesterspion Sterling Archer, ook bekend onder de codenaam "Duchess". Archer's moeder Malory is de baas bij ISIS en de ex van Archer is spionne Lana Kane, die nu een relatie heeft met de saaie controller Cyril Figgis. Kijk ook de trailer.
 • Yoh’ Christmas, S1 (15 december, serie, bingen) Vrijgezel, 30 en onder druk gezet. Thando liegt tegen haar familie dat ze een vriendje heeft. Ze heeft nu 24 dagen om iemand te vinden die ze mee kan nemen naar haar familie voor Kerstmis. Kijk ook de trailer.
 • Pulp Fiction (15 december, film) Honey Bunny en Pumkin, twee kruimeldieven, komen tot de conclusie dat het te riskant wordt om drankwinkels te overvallen. Tijdens het ontbijt in een koffieshop besluiten ze dat er meer te halen valt. Marcellus Wallace is de baas van Vincent Vega en Jules Winnfield, twee criminelen die met een stelletje amateurs in de clinch liggen om een geheimzinnige zwarte aktetas. Kijk ook de trailer
 • Taken (15 december, film) Voormalig CIA-agent Bryan is gescheiden van Lenore, met wie hij tienerdochter Kim heeft. Wanneer Kim na lang zeuren op reis mag naar Europa, staat Bryan erop dat zijn dochter hem regelmatig op de hoogte houdt. De eerste avond in Parijs belt Kim haar vader en ziet ze tijdens hun gesprek dat haar vriendin, die in een andere kamer verblijft, ontvoerd wordt. Kijk ook de trailer.

Naast de eerste film Taken is ook Taken 2 en Taken 3 vanaf 15 december te streamen.

 • Like Flowers in the Sand (21 december, serie, première) Een romantische komedieserie over de hereniging van het oude worstelwonder Kim Baek-doo en de oude leider van de steeg, Oh Doo-sik, die in een zwaar heden leven. Kijk ook de trailer.
 • Meu cunhado é um vampiro [A Vampire in the Family] (24 december, film) Wanneer een zwakke ex-voetballer erachter komt dat zijn zwager een vampier is met plannen voor wereldheerschappij, moet hij zijn moed verzamelen en de dag redden.
 • Tack och förlåt [Thank You, I'm Sorry] (26 december, film) Plotseling alleen tijdens de late stadia van haar zwangerschap, ontvangt Sara een onverwachte reddingslijn wanneer Linda, haar vervreemde oudere zus, arriveert.
 • Pokémon Concierge (28 december, serie, bingen) Het verhaal breidt de Pokémon-wereld uit en volgt Haru, een conciërge in het "Pokémon Resort", en haar interacties met Pokémon en hun eigenaars die als gasten langskomen.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's