Eerste indruk recensie: Santos is misdaadserie à la Mocro Maffia in een publiek jasje

Eerste indruk recensie: Santos is misdaadserie à la Mocro Maffia in een publiek jasje
Met Yannick Jozefzoon en Yootha Wong-Loi-Sing

Film :

Vanaf donderdag 9 november is de eerste aflevering van Santos te zien op NPO 3 en terug te kijken op NPO Start en NPO Plus. Bij Videoland heeft men met Mocro Maffia een absolute misdaadtopper in handen en bij de NPO is men na Penoza nog meer het misdaadgenre - met wisselend resultaat - gaan ontdekken. BNNVARA en Topkapi doen met deze serie opnieuw een poging. Gaat dat ze lukken? Lees hier onze eerste indruk van Santos.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Criminele vrienden
In deze serie proberen liefdeskoppel Glen en Yola samen een leven op te bouwen in Rotterdam. Hoewel ze allebei hun dromen willen najagen, komen ze klem te zitten tussen hun eigen ambities en hun criminele vrienden en familie. Zo wordt aspirant-chef-kok Glenn meegesleept door zijn dealende beste vriend en komt non-profit ondernemer Yola in conflict met haar criminele moeder die meedogenloos de macht naar zich toetrekt in de Rotterdamse haven.

Yannick Jozefzoon en Yootha Wong-Loi-Sing in 'Santos'. Bron: BNNVARA

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 76% | IMDb ★ 7,2

Deze recensie gaat over de eerste aflevering van Santos.

Het frisse en mooie van deze serie is dat het Rotterdamse misdaadcircuit - dat we onder meer in Flikken Rotterdam uitgebreid hebben gezien - combineert met een ultieme liefdestest. Jozefzoon en Yootha Wong-Loi-Sing kunnen vooral in die verhaallijn shinen. Qua liefde hebben ze het goed voor elkaar, maar het persoonlijk drama blijft voorlopig redelijk oppervlakkig. We zien lijnen die groei op dat vlak impliceren, maar daarvoor moeten we toch echt meer afleveringen kijken. De serie heeft in de eerste aflevering een hoop balletjes hoog te houden en dat werkt niet altijd even goed. Wat dat betreft is de serie heel goed te vergelijken met Mocro Maffia, die dit trucje vooral in de eerste seizoenen zeer overtuigend weet uit te voeren. Voorlopig weet deze serie nog niet zodanig te overtuigen, maar een mooi kader om in verder te bouwen is er wel. 3,5 ster.

Cast
Yannick Jozefzoon (Film) en Yootha Wong-Loi-Sing (Film) spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie wordt geleid door Ashar Medina en Chris Westendorp (Penoza).

Vanaf donderdag 9 november 2023 is wekelijks een nieuwe aflevering van Santos te streamen op NPO 3 en NPO Start. Het volledige seizoen is ook al te streamen op NPO Plus. Genre: misdaad, drama. Totaal aantal afleveringen: 8. Lengte afleveringen: ca. 45 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's