Serierecensie: keiharde misdaadserie Suburraeterna schiet zichzelf terecht in Netflix Top 10

Serierecensie: keiharde misdaadserie Suburraeterna schiet zichzelf terecht in Netflix Top 10
Van de maker van Gomorrah en Suburra

Film :

Vanaf 17 november is de misdaadserie Suburraeterna te zien op Netflix. Dit is de sequel op de film Suburra uit 2015 en de populaire gelijknamige serie Suburra: Blood on Rome, die beiden ook te zien op Netflix. Fans van de serie zitten al geruime tijd te wachten op het vervolg. Kan Suburraeterna tippen aan de succesvolle eerste serie? Lees hier de serierecensie van Suburraeterna.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Revolutie
Terwijl chaos bezit neemt van het Rome in 2011 loopt de gevestigde orde gevaar. De nieuwe criminele clans zorgen voor spanningen waardoor de wereld van Suburra een nieuwe wending neemt. Plannen worden gesmeed om een nieuw stadion, een nieuw Colosseum te bouwen. Verschillende belanghebbenden zijn daarbij betrokken naast de maffiafamilies: hoge ambtenaren, parlementariërs, ministers en zelfs het Vaticaan.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 78% | IMDb ★ 6,6

Suburraeterna kan absoluut tippen aan Suburra en de vervolgserie en om de verhaallijnen goed te kunnen volgen is kennis uit de eerste serie niet nodig. Maar die is beslist het bekijken waard, voor of na het bingen van Suburraeterna. De Italiaanse misdaadserie met maffiosi, zigeuners, kardinalen en corrupte ambtenaren blijft ook in dit vervolgdeel intrigeren. Persoonlijke vetes met wortels vanuit een ver verleden worden bevochten, grote financiële belangen zowel in de onderwereld als in het publieke en kerkelijke leven zijn met elkaar vervlochten en dat alles wordt in Suburraeterna realistisch weergegeven. Keihard en rauw, in het prachtige Rome dat onder de loep van de maker van deze misdaadserie minder mooi lijkt, dat is Suburraeterna. Vier sterren.

Cast
Naast Giacomo Ferrara (Suburra: Blood on Rome) en Filippo Nigro (Medici) zien we Carlotta Antonelli (Bang Bang Baby), Marlon Joubert (The Hand of God) en Aliosha Massine (Figlio Santo) in deze serie. Deze productie is geregisseerd door Stefano Sollima (Gomorrah).

Screencap uit de serie 'Suburræterna'. Bron: Netflix

Vanaf 17 november 2023 is de serie Suburraeterna te zien op Netflix. Genre: Italiaans, misdaad, drama, politiek. Aantal afleveringen: 8. Tijdsduur: ca. 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's