Recensie: Dashing Through the Snow met Fast & Furious ster Ludacris in nieuw kerstavontuur

Recensie: Dashing Through the Snow met Fast & Furious ster Ludacris in nieuw kerstavontuur
Familiefilm en komedie met hoopvolle start

Film :

Vanaf 17 november is de film Dashing Through the Snow te zien op Disney+. Langzaam maar zeker druppelen de eerste grote kerstfilms binnen op alle streamingdiensten. De streamingdienst van het Huis van de Muis pakt uit met een fantasie- en komediefilm waar de scheten van de kerstman naar kaneel ruiken: als dat maar goed gaat. Lees hier de filmrecensie van Dashing Through the Snow.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Eddie Garrick
Het verhaal gaat over Eddie Garrick. Hij is een goedhartige man die niet meer gelooft in het wonder van Kerstmis. Terwijl hij op kerstavond tijd doorbrengt met zijn negenjarige dochter Charlotte, raakt hij bevriend met een mysterieuze man in een vuurrood pak, genaamd Nick.

Bron: Disney+

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 52% | IMDb ★ 5,4

Deze productie van Shaft regisseur Tim Story begint goed als we ruim 30 jaar teruggaan in de tijd en zien hoe de kleine Eddie zijn geloof in Kerst verliest. Met prachtige decors en mooie kostuums smaakt deze kerstfilm met een kleinn vleugje hiphop muziek zeker naar meer. Dashing Through the Snow heeft enkele grappige momenten in huis maar blaast je niet weg. Mede door matige special effects - let vooral even op de rendieren, die wel heel opvallend uit de computer komen - en het rommelige verhaal en finale gaat deze film niet lang blijven hangen. Naast een goede hoofdrol voor Chris Bridges zien we in deze film ook weer het kindsterretje Madison Skye Validum in een irriterende rol als dochter van Garrick, die in ieder geval een iets betere indruk maakt dan in de Netflix kerstfilm Best. Christmas. Ever!. Maar helaas: ook nu weer zijn niet alle jonge acteurtjes goed gecast. Voor een keer aardig, maar een top Kerstfilm moet dit seizoen nog komen. Twee sterren.

Cast
Naast Chris 'Ludacris' Bridges (Fast X) en Lil Rel Howery (Free Guy) zijn ook Madison Skye Validum (Best. Christmas. Ever.) en Teyonah Parris (The Marvels) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Tim Story (Shaft).

Vanaf 17 november 2023 is de film Dashing Through the Snow te zien op Disney+. Genre: komedie, fantasie, familie. Tijdsduur: 92 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV