Top 10: dit zijn de beste kerstfilms op Netflix

Top 10: dit zijn de beste kerstfilms op Netflix
Met The Grinch en Love Actually

Film :

Ook deze kerstdagen zit je er wat films betreft ook dit jaar weer warmpjes bij. Om het kiezen en selecteren wat makkelijker te maken, heeft Gids.tv een overzicht gemaakt an de beste kerstfilms op Netflix.

Bekijk het volledige filmoverzicht van Kerst 2023.

10. De Familie Claus (2020)

Gids.tv: ★★ | IMDb ★ 5,5

Actrice Bracha van Doesburgh (Suzanne) in de film 'De Familie Clause'
Jules Claus houdt helemaal niet van Kerstmis. Terwijl zijn mama moet werken, brengt Jules tijdens de kerstvakantie veel tijd door in het speelgoedwinkeltje van zijn opa. Daar ontdekt hij een magische sneeuwbol die zijn wereld voorgoed door elkaar zal schudden en begint hij langzaam steeds meer te houden van de 'mooiste tijd van het jaar'. Lees hier waar je De Familie Claus kunt kijken.

Lees ook onze review van De Familie Claus.

Scrooge: A Christmas Carol (2022)

Gids.tv: ★★★ | IMDb ★ 6,1

Screencap uit 'Scrooge: A Christmas Carol. Bron: Netflix
Een bovennatuurlijke, tijdreizende, muzikale bewerking van het cultklassieker en beroemd kerstverhaal van Charles Dickens. Op een koude kerstavond heeft de egoïstische vrek Ebenezer Scrooge nog één nacht om zijn verleden onder ogen te zien, en de toekomst te veranderen voordat de tijd om is. Lees hier waar je Scrooge: A Christmas Carol kunt kijken.

Lees ook onze review van Scrooge: A Christmas Carol.

8. The Grinch (2018)

Gids.tv: ★★★ | IMDb ★ 6,4

Benedict Cumberbatch als Grinch in de animatiefilm 'The Grinch'
De Grinch is een zuur en verbitterd wezen met een hart dat twee maten te klein is. Hij woont in een donkere grot op een besneeuwde bergtop ten noorden van Whoville, het thuis van de warmhartige en vrolijke Who's. Jaloers op de vrolijkheid van de Who's, maakt hij plannen om de berg af te dalen en de cadeaus en kerstversieringen te stelen. Lees hier waar je The Grinch kunt kijken.

7. Christmas as Usual [Så var det jul igjen] (2023)

Gids.tv: ★★★ | IMDb ★ 5,4

Ida Ursin-Holm en Kana Gill in 'Christmas as Usual'. Bron: Netflix
Thea gaat naar haar geboorteplaats om met haar familie klassiek Noors Kerstmis te vieren en dit jaar neemt ze Jashan, haar Indiase verloofde mee. Jashans Indiase roots en de Noorse tradities van Thea's familie botsen tijdens een chaotische kerst. Tradities en overtuigingen worden op hun kop gezet, het wordt dan ook allesbehalve Christmas as Usual. Lees hier waar je Sa var det jul igjen kunt kijken.

Lees ook onze review van Christmas as Usual

6. How the Grinch Stole Christmas (2000)

IMDb ★ 6,3

Jim Carrey in 'How the Grinch Stole Christmas'. Bron: Universal
In een sneeuwvlok ligt het magische land van de Who's, een volk dat houdt van Kerstmis en feestvieren. Bovenop de berg leeft de Grinch, een oude knorpot die de kerstdagen haat en alleen maar wraak wil nemen op diegenen die hem kwaad hebben gedaan. Op kerstavond besluit hij, vermomd als kerstman, naar het dorp af te zakken en de cadeautjes en kerstversieringen te stelen. De kleine Cindy Lou Who kan niet begrijpen dat iemand zo gemeen kan zijn en probeert contact te zoeken met de Grinch. Lees hier waar je How the Grinch Stole Christmas kunt kijken.

5. The Holiday (2006)

IMDb ★ 6,9

Jude Law en Cameron Diaz in 'The Holiday'. Bron: Universal
Amanda woont in Los Angeles waar ze filmtrailers monteert. In een ander deel van de wereld, het Engelse Surrey, woont journaliste Iris. De twee vrouwen kennen elkaar niet, maar delen wel een probleem: het wil maar niet lukken in de liefde. Amanda is net bedrogen door haar vriend en Iris' ex heeft zich net opnieuw verloofd. Via een website voor vakantieruilhuizen komen Amanda en Iris elkaar tegen en ze besluiten een huizenruil te doen voor twee weken. Lees hier waar je The Holiday kunt kijken.

4. The Christmas Chronicles (2018)

IMDb ★ 7,0

Kurt Russell in 'The Christmas Chronicles'. Bron: Netflix
Het kerstverhaal van een broer en zus, Teddy en Kate Pierce, die het plan hebben gevat om op kerstavond de Kerstman op te wachten en te filmen. Hun plan draait echter uit op een onverwachte reis waar de meeste kinderen alleen maar van kunnen dromen. Nadat ze de Kerstman hebben gespot, sluipen ze namelijk in zijn slee en beleven een bijzonder avontuur. Lees hier waar je The Christmas Chronicles kunt kijken.

3. Klaus (2019)

IMDb ★ 8,2

Screencap uit de film 'Klaus'. Bron: Netflix
Een onhandige jongeman opent een postkantoor in een afgelegen dorp in het Noorden. Het enige probleem? Niemand schrijft er brieven. Aan zijn eenzame en werkloze bestaan tussen de norse bewoners komt een einde wanneer hij bevriend raakt met een bijzondere (Kerst)man, een speelgoedmaker genaamd Klaus. Lees hier waar je Klaus kunt kijken.

2. Love Actually (1990)

IMDb ★ 7,6

Bron: Universal
Tien liefdesverhalen in één rond kerstmis: Een minister-president die enorm verliefd wordt op een medewerkster. Een schrijver die zijn wederom gebroken hart verzorgt in Frankrijk. Een gelukkig getrouwde vrouw die haar man langzaam ziet vervreemden. Een nieuwe bruid en de beste vriend van de bruidegom. Een weduwnaar/stiefvader die zijn zoon probeert te leren kennen. Een junior manager die haar kans grijpt met haar kantoorliefde. En een oude "heb-alles-gezien-maar-herinner-me-vrij-weinig" Rocker werkend aan een come-back. Maar dit alles niet zonder de nodige problemen waar liefde in de lucht hangt. Lees hier waar je Love Actually kunt kijken.

Lees ook onze review van Love Actually.

1. A Boy Called Christmas (2019)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 6,7

Henry Lawfull als Nikolas in 'A Boy Called Christmas'. Bron: Netflix
Het verhaal gaat over de jongen Nikolas. Hij begint aan een buitengewoon en koud avontuur in het besneeuwde noorden. Zijn vader is daar op zoek naar het legendarische dorp van de elven, Elfhelm. Met een eigenzinnig rendier genaamd Blitzen en een trouwe muis als huisdier, ondervindt Nikolas al snel zijn lot en bewijst hij dat niets onmogelijk is. Een fantastisch avontuur begint. Lees hier waar je A Boy Called Christmas kunt kijken.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's