OVERZICHT: Dit zijn dé kerstfilms voor tijdens de kerstdagen van 2023

OVERZICHT: Dit zijn dé kerstfilms voor tijdens de kerstdagen van 2023
Deze titels kijk je op tv of stream je tijdens Kerst 2023

Film :

Ook deze kerstdagen zit je er wat films betreft ook dit jaar weer warmpjes bij. Om het kiezen en selecteren wat makkelijker te maken, heeft Gids.tv één groot overzicht van alle interessante en nieuwe (kerst)films op tv, Netflix, Videoland en Disney Plus. Zo vind je ook dit jaar weer precies wat je wilt zien!

Alle kerstfilms op tv

We beginnen met drie kijktips voor kerstavond, Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag. Daaronder vind je de volledige overzichten van de kerstfilms tijdens de kerstdagen.

Soof 3 (Kerstavond)

RTL 4 (tv-première)

Lies Visscherdijk in 'Soof 3'. Bron: DFW
Soof heeft eindelijk haar leventje lekker op de rit. Ze is best gelukkig, de 'Kooksoof' loopt prima en de kinderen zijn groot en klaar om uit te vliegen. Op het moment dat ze slecht nieuws krijgt stort ze zich op de aanstaande huwelijk van Sascha. Wanneer leert ze hulp toe te laten. Lees hier waar je Soof 3 kunt kijken.

Lees ook onze review over Soof 3.

Home Alone (Eerste Kerstdag)

SBS6 (1990, IMDb ★ 7,7)

Bron: Twentieth Century Fox
De achtjarige jongen Kevin McAllister woont samen met al zijn broers en zussen in een enorm huis in een buitenwijk van Chicago. Zijn ouders besluiten de kerstdagen met het hele gezin in Frankrijk te gaan vieren, maar het is zo'n warboel in huize McAllister dat ze helemaal vergeten om Kevin mee te nemen. Kevin blijft alleen achter en heeft het hele rijk voor zichzelf, op zich niet zo'n straf. Maar wanneer twee niet al te slimme inbrekers het op zijn huis gemunt hebben, moet Kevin allerlei trucjes bedenken om ze buiten de deur te houden. Lees hier waar je Home Alone kunt kijken.

Lees ook onze review van Home Alone.

Groundhog Day (Tweede Kerstdag)

NET5 (1993, IMDb ★ 8,0)

Bron: Columbia Pictures
De egocentrische weerman Phil Connors beleeft keer op keer dezelfde dag wanneer hij voor de zoveelste keer naar Puxatawney is gestuurd om het jaarlijkse Groundhog Day Festival te verslaan. Hij probeert het beste te maken van deze tot wanhoop stemmende, absurde situatie. Aanvankelijk geniet hij van de ongekende mogelijkheden die het heeft als geen van je daden blijvende consequenties heeft. Maar zelfs Phil Connors raakt verzadigd en beleeft een ommekeer in zijn leven. Lees hier waar je Groundhog Day kunt kijken.

Klik hieronder op het overzicht dat je graag wilt lezen en bekijken:

De kerstfilms op de streamingdiensten

We beginnen met drie kijktips voor drie verschillende streamingdiensten.

Christmas as Usual [Så var det jul igjen] (2023)

Netflix (gids.tv: ★★★)

Ida Ursin-Holm en Kana Gill in 'Christmas as Usual'. Bron: Netflix
Thea gaat naar haar geboorteplaats om met haar familie klassiek Noors Kerstmis te vieren en dit jaar neemt ze Jashan, haar Indiase verloofde mee. Jashans Indiase roots en de Noorse tradities van Thea's familie botsen tijdens een chaotische kerst. Tradities en overtuigingen worden op hun kop gezet, het wordt dan ook allesbehalve Christmas as Usual. Lees hier waar je Sa var det jul igjen kunt kijken.

Lees ook onze review van Christmas as Usual

Eerste Hulp Bij Kerst (2023)

Videoland (gids.tv: ★★)

De cast van 'Eerste Hulp bij Kerst'. Bron: Videoland
Kerstavond. Eindelijk een paar dagen vrij na de drukste tijd van het jaar. Maar niet voor iedereen; voor het zorgpersoneel op de spoedeisende hulp gaat het werk altijd door. Het ziekenhuis kent geen pauzeknop om tot rust te komen. Op Kerstavond is voor Lily, Ben, Yannick en Shanti de nachtdienst nog maar net begonnen. Ook al zijn ze er beslist niet voor hun lol, de wereld heeft buiten de ziekenhuismuren nog maar weinig te bieden. Allemaal zijn ze Kerstavond ontvlucht. Om erger te voorkomen. Lees hier waar je Eerste Hulp Bij Kerst kunt kijken.

Lees ook onze review van Eerste Hulp bij Kerst.

Dashing Through the Snow (2023)

Disney+ (gids.tv: ★★★)

Ludacris en Lil Rey Howery in 'Dashing Through the Snow'. Bron: Disney
Eddie Garrick is een goedhartige man die Kerstmis de rug heeft toegekeerd vanwege een traumatische jeugdervaring. Op verzoek van zijn vrouw Allison, van wie hij gescheiden is, neemt Eddie zijn negenjarige dochter Charlotte mee naar zijn werk op kerstavond, waar ze een mysterieuze man in een rood pak genaamd Nick ontmoeten. Lees hier waar je Dashing Through the Snow kunt kijken.

Lees ook onze review van Dashing Through the Snow.

Klik hieronder op het overzicht dat je graag wilt lezen en bekijken:

Actuele video's

Meer actuele video's