Proefkonijnen keert zaterdag terug op NPO 3 na ophef rond Kaj van der Ree

Proefkonijnen keert zaterdag terug op NPO 3 na ophef rond Kaj van der Ree
Jurre Geluk en Sahil Amar Aïssa zijn de presentatoren

Kijktip :

Na een paar jaar kun je vanaf zaterdag 13 januari eindelijk weer kijken naar een nieuw seizoen van Proefkonijnen. In 2020 verdween het wetenschappelijke programma van de buis na een grote rel, maar nu keert het terug op NPO 3.

Proefkonijnen gemist? Kijk alle afleveringen terug via Gids.tv.

Voor kinderen
Eerder was Kaj van der Ree een van de presentatoren, maar BNNVARA besloot het programma van de buis te halen na beschuldigingen aan zijn adres over seksueel overschrijdend gedrag. Nu zijn Jurre Geluk en Sahil Amar Aïssa de presentatoren, zij stellen hun lichaam en geest ter beschikking aan de wetenschap. Hiervoor schakelen ze de hulp in van een divers palet aan Wetensgappies, sporters en kinderen uit groep acht. Het wordt dus meer een kinderprogramma.

Veel lol tijdens opnames
“Proefkonijnen voelt voor mij echt als een iconisch BNNVARA-programma. Dus ik voel me vereerd om dit samen met Sahil te mogen maken”, laat Jurre weten. “We zijn allebei bij de BNNVARA-Academy begonnen en we zijn echt maatjes geworden. Nu we Proefkonijnen voor Zapp mogen maken gaan we de harten veroveren van groep acht, de legends van de basisschool. We hebben zó veel lol gehad tijdens de opnames. Hopelijk is dat goed terug te zien."

Proefkonijnen is vanaf 13 januari elke zaterdag om 19.20 uur te zien op NPO 3. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Proefkonijnen terugkijken via Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's