Review 'Champion' op Netflix: streamen of skippen?

Streamen of skippen? Champion is spannende muzikale BBC-serie op Netflix
Vita Champion wil op eigen benen staan

Film :

BBC en Netflix is een combinatie die we de laatste tijd steeds vaker zien en waarschijnlijk de komende tijd nog wel wat vaker gaan zien. Als het betekent dat dit soort series vaker op Netflix te zien zullen zijn, dan zijn we daar enorm blij mee.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Rapsensatie Bosco Champion is terug uit de gevangenis en klaar om de muziekindustrie opnieuw te domineren. Maar wanneer het talent van zijn jongere zus Vita wordt ontdekt door Bosco's rivaal Bulla, stapt ze uit de schaduw van haar broer om op zichzelf een artiest te worden. HIerdoor worden de Champion broer en zus tegen elkaar opgezet en zorgt ervoor dat de hele familie uit elkaar wordt gescheurd.

Champion - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie gebaseerd op de eerste twee afleveringen van de serie.

Wat wij er van vinden
Het verhaal van Vita Champion spreekt voor vele verhalen die we uit de film- en seriewereld kennen en eigenlijk ook wel uit de echte wereld: een 'ghostwriter' die uit de schaduw wil stappen en zelf het succes wil beleven. Dat komt natuurlijk altijd een schaduwzijde aan te zitten en die zit in dit geval voornamelijk in het familiedrama: wie is er nu daadwerkelijk de betere en meer talentvolle muzikant? De dynamiek tussen de verschillende personages en voornamelijk die tussen Vita en Bosco spreekt boekdelen, waardoor je enorm geboeid blijft gedurende het kijken.

De beoordeling volgt onder deze video's

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Je hebt als kijker overduidelijk een sympathisant van hoofdrolspeler Vita, maar we snappen ook de andere zijde. We zijn erg benieuwd wat Cathy-Williams hier verder van kan maken. Daarom is ons oordeel: streamen.

De serie Champion is nu te streamen op Netflix. Ontwikkeld door: Candice Carty-Williams. Cast: Déja J Bowens, Malcolm Kamulete, Ray BLK. Genre: muziek, drama. Tijdsduur: 8 afleveringen van ca. 45 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's