Recensie 'True Detective: Night Country': streamen of skippen op HBO Max?

Streamen of skippen? True Detective: Night Country is bloedstollend moordmysterie op bevroren Alaska
Met Academy Award-winnaar Jodie Foster en Kali Reis

Film :

Nic Pizzolatto en True Detective vormden drie seizoenen lang een twee-eenheid, met wisselend resultaat: Het eerste seizoen was geniaal, seizoen twee hit-and-miss en seizoen drie was héél aardig, maar vooral een herhaling van zetten in vergelijking met het eerste deel. Een nieuwe maker betekent een ijzige schot in de roos. True Detective is terug, en hoe!

Lees hier het uitzendschema van True Detective: Night Country.

Liz Danvers en Evangeline Navarro
Het verhaal speelt zich af in Ennis, Alaska. Wanneer de lange en donkere winter aanbreekt verdwijnen de acht mannen die het Tsalal Arctic Research Station bedienen spoorloos. Om de zaak op te lossen, moeten rechercheurs Liz Danvers (Jodie Foster) en Evangeline Navarro (Kali Reis) de duisternis die ze in zich dragen onder ogen zien en graven in de spookachtige waarheden die verborgen liggen onder het eeuwige ijs.

True Detective: Night Country - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie gebaseerd op de eerste aflevering van de serie.

Wat wij er van vinden
De nieuwe showrunner Issa López maakte een transcendentale en duistere nachtmerrie nabij de poolcirkel in Alaska, met ijzersterke rollen van Jodie Foster en nieuwkomer Kali Reis. De twee actrices zijn aan elkaar gewaagd en weten je gedurende de hele aflevering op het puntje van je stoel te houden. De verfrissende genremix met bovennatuurlijke rand maakt het vierde seizoen een dikke aanrader. Daarbij tellen we een briljante soundtrack en een bijzonder ijzingwekkend decor op en bij elkaar is dat een serie die je gezien moet hebben. Nog een grote plus: Je hoeft eerdere seizoen niet gezien te hebben, elk seizoen vertelt een op zichzelfstaand verhaal dus instappen is makkelijk. De eerste aflevering is spannend en puur genieten, en smeken we met bevroren handen voor meer.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
Met een verfrissende genremix van drama, misdaad, thriller en een snufje horror heeft streamingdienst HBO Max wederom goud in handen. Ons oordeel is: kijk uit met deze serie kijken voor het slapengaan, maar aarzel zeker niet om deze serie te streamen!

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het vierde seizoen van de serie True Detective, True Detective: Night Country is nu te zien op HBO Max. Op deze streamingdienst verschijnen wekelijks nieuwe afleveringen. Genre: misdaad, drama, mysterie. Deze serie bevat zes afleveringen.

Bron: HBO Max

Actuele video's

Meer actuele video's