Recensie 'Expats': streamen en skippen op Prime Video?

Streamen of skippen: dramaserie Expats met Nicole Kidman is grote tragedie in bruisend Hong Kong
Van de makers van The Farewell

Film :

De inmiddels 56-jarige Nicole Kidman speelt de ongelukkige Amerikaanse architect Margaret die moet dealen met groot verlies. Langzaam maar zeker ontvouwt een enorm tragisch verhaal die niet alleen over slachtoffers gaat, maar ook over de veroorzakers.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Margaret, haar man Clarke en hun drie kinderen zijn vanuit de Verenigde Staten naar het kleurrijke en bruisende Hong Kong verhuisd. Ze hebben een gemeenschap van mede-expats opgebouwd waar ook Hilary en haar man David deel van uitmaken. De hechte gemeenschap raakt echter gebroken nadat een plotselinge familietragedie hun levens drastisch beïnvloedt.

Expats - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie gebaseerd op de eerste twee afleveringen van de serie.

Wat wij er van vinden
Deze dramaserie is gebaseerd op Janice Y. K. Lee's bestseller "The Expatriates" en heeft een sterrencast bestaande uit Nicole Kidman, Jack Huston, Ji-young Yoo en Sarayu Rao. The Farewell-regisseur Lulu Wang laat mooie plaatjes van het prachtige Hong Kong zien en de eerste twee afleveringen zijn meeslepend genoeg om door te kijken. Wij geven geen spoilers, maar het verhaal is hartverscheurend en je voelt het onheil als een boze wolk boven de serie hangen. Met nog vier afleveringen op de teller zijn we zeker nieuwsgierig geworden, maar weggeblazen zijn we nog niet. Kidman-fans mogen dit uiteraard niet missen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Streamingdienst Prime Video heeft deze mooie dramaserie in de bibliotheek staan, die je gerust aan kan zetten. Vooral regisseur Lu Lu Wang is verantwoordelijk voor de manier waarop de kwaliteitsserie neer met interessante personages, verhaal en beelden vorm krijgt. Nicole Kidman en haar botox-gezicht krijg je er gratis bij. Soms zeurend, soms imponerend en facinerend, maar gaat nooit vervelen.

De serie Expats is nu te streamen op Prime Video. Na de première van de serie (die bestaat uit twee afleveringen) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 23 februari. Genre: drama. Tijdsduur: 6 afleveringen van ca. 45 minuten.

Bron: Amazon Prime Video

Actuele video's

Meer actuele video's