Streamen of skippen: Dumb Money is waargebeurde komedie over amateurbeleggers versus Wall Street

Streamen of skippen: Dumb Money is waargebeurde komedie over amateurbeleggers versus Wall Street
Nieuw op Prime Video met onder andere acteur Paul Dano en Pete Davidson

Film :

Eind september was dit bizarre waargebeurde verhaal nog een bescheiden hit in de Nederlandse bioscopen. De cast maakt er een feestje van, met Paul Dano, Shailene Woodley, America Ferrera, Seth Rogen en Pete Davidson in de hoofdrollen. Dumb Money is nu te zien op Prime Video.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

David versus Goliath
In het jaar 2021 zet een groep amateurbeleggers en Reddit-gebruikers de beleggingswereld totaal op zijn kop door massaal aandelen te kopen van de verliesmakende videogame-winkel GameStop. Ze creëerden eigenhandig een ’short squeeze’ waarmee ze één van meest machtige hedgefunds op Wall Street neerhaalden door samen te spannen tegen de grootgewichten van de beurs. In dit bizarre, maar waargebeurde David versus Goliath-verhaal vertolkt Paul Dano de legendarische Youtuber en investeerder Keith Gill, die online bekendheid verwierf als ‘Roaring Kitty’.

Dumb Money - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de film.

Wat wij er van vinden
Dumb Money is een soort tegenhanger van de legendarische films The Wolf of Wall Street en The Big Short, maar nu zijn de kleine amateurbeleggers de helden. Zelfs als je niets van de beleggingswereld of aandelen weet is dit bizarre verhaal het kijken waard. Een heerlijke komedie van regisseur Craig Gillespie (bekend van de topfilm I Tonya) die goed het contrast van arm en rijk laat zien. De film maakt gebruik van sympathieke arbeiders en studenten in Texas, Pittsburgh en Boston, terwijl de jongens van Wall Street zwemmen in geld, tennissen en luxe maaltijden krijgen geserveerd door bedienden. Vooral de cast maakt de film het kijken waard: er zijn geweldige rollen weggelegd in alle soorten en maten: grote rollen voor Paul Dano en Oscargenomineerde America Ferrera, maar ook kleine voor onder meer Pete Davidson, Sebastian Stan en Vincent D'Onofrio.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Deze komedie is een ontzettende crowdpleaser die garant staat voor een fijn avondje film. Door de wat lichtere invalshoek, sterke cast en gevarieerde soundtrack heeft de film voor iedereen wel iets in huis. Geen perfecte film, maar wel eentje die je gezien moet hebben. Fijn dus dat je hem nu gewoon thuis kunt kijken.

De film Dumb Money is nu te zien op Prime Video. Genre: biografie, drama, komedie. Tijdsduur: 105 minuten.

Bron: Sony Pictures Releasing

Actuele video's

Meer actuele video's