Het verhaal van Nederland - Oranje Nassau: Amalia van Solms gemist? | Gids.tv

Het verhaal van Nederland - Oranje Nassau: Amalia van Solms gemist?
Informatief

NPO 1
2024-02-14 20:34:00
Tip

Uitzending van Het verhaal van Nederland - Oranje Nassau gemist? Woensdag kun je kijken naar de derde aflevering van Het Verhaal van Nederland: Oranje Nassau. In deze documentaireserie duikt Daan Schuurmans in de geschiedenis van het Huis van Oranje-Nassau.

Amalia van Solms
In deze aflevering is te zien dat in de zeventiende eeuw de Oranjes zich op het hoogtepunt bevinden van hun macht en aanzien. Daarbij speelt een vrouw een belangrijke rol: Amalia van Solms. Deze Oranjevrouw zet zich in voor het voortbestaan van de dynastie en het imago van de familie.

600 jaar geschiedenis
Deze serie reist door 600 jaar geschiedenis, langs Oranjesteden als Breda, Delft, Den Haag, Buren en Apeldoorn. Van de eerste Nassaus die voet zetten op Nederlandse bodem in Breda, tot aan koning Willem-Alexander. De serie brengt aangrijpende verhalen in beeld, waarin historische gebeurtenissen tot leven komen. De kijker ziet hoe de Oranjes door middel van huwelijken hun bezit en invloed in Nederland weten te vergroten. Bekijk deze aflevering van Het verhaal van Nederland - Oranje Nassau hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Het verhaal van Nederland

Het verhaal van Nederland - Oranje Nassau video's

Het verhaal van Nederland - Oranje Nassau TV-Nieuws