Op1: Herman Pleij over eerste optreden van prinses Amalia op Prinsjesdag gemist? | Gids.tv

Op1: Herman Pleij over eerste optreden van prinses Amalia op Prinsjesdag gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 1
2022-09-20 22:49:00

Uitzending van Op1 gemist?

Op1: Herman Pleij over eerste optreden van prinses Amalia op Prinsjesdag Elke werkdag kunnen we kijken naar de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1. Lees verder onder de video.:[article:videos](ids:"492493" title:"") Onderwerpen van dinsdag 20 september. 37 jaar nadat haar vader voor het eerst aanwezig was op de derde dinsdag van september, trad prinses Amalia vandaag voor het eerst publiekelijk op Prinsjesdag op. Is haar rol hetzelfde als die van Willem-Alexander destijds? Of is er in al die jaren veel veranderd? We vragen het historicus Herman Pleij. Huishoudens gaan gemiddeld 2280 per jaar besparen door het prijsplafond voor de energierekening. Maar is dat voldoende, nu steeds meer gezinnen met een modaal inkomen moeite hebben om rond te komen? Dat bespreken we in Op1 met ministers Karien van Gennip en Carola Schouten en politiek verslaggever Thomas van Groningen. Het kabinet komt met een fors maatregelenpakket van 18 miljard euro om de koopkracht te repareren. Maar waar wordt die rekening eigenlijk van betaald? We vragen het staatssecretaris van Financiën Marnix van Rij. Onderzoeksjournalist Jeroen Smit ging op zoek naar visie in de troonrede en de plannen van het kabinet. Waar is het toekomstperspectief? Wat heeft het kabinet deze Prinsjesdag in petto om de koopkracht te repareren en het extreem lage vertrouwen in de politiek te herstellen? Vanavond in Op1 bespreken we met ministers Karien van Gennip en Carola Schouten én staatssecretaris Marnix van Rij de politieke plannen voor 2023, waar ze tot gisteren nog over aan het onderhandelen waren.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Elke werkdag kunnen we kijken naar de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Lees verder onder de video.
:[article:videos](ids:"492493" title:"")

Onderwerpen van dinsdag 20 september.

  • 37 jaar nadat haar vader voor het eerst aanwezig was op de derde dinsdag van september, trad prinses Amalia vandaag voor het eerst publiekelijk op Prinsjesdag op. Is haar rol hetzelfde als die van Willem-Alexander destijds? Of is er in al die jaren veel veranderd? We vragen het historicus Herman Pleij.

  • Huishoudens gaan gemiddeld 2280 per jaar besparen door het prijsplafond voor de energierekening. Maar is dat voldoende, nu steeds meer gezinnen met een modaal inkomen moeite hebben om rond te komen? Dat bespreken we in Op1 met ministers Karien van Gennip en Carola Schouten en politiek verslaggever Thomas van Groningen.

  • Het kabinet komt met een fors maatregelenpakket van 18 miljard euro om de koopkracht te repareren. Maar waar wordt die rekening eigenlijk van betaald? We vragen het staatssecretaris van Financiën Marnix van Rij. Onderzoeksjournalist Jeroen Smit ging op zoek naar visie in de troonrede en de plannen van het kabinet. Waar is het toekomstperspectief?

  • Wat heeft het kabinet deze Prinsjesdag in petto om de koopkracht te repareren en het extreem lage vertrouwen in de politiek te herstellen? Vanavond in Op1 bespreken we met ministers Karien van Gennip en Carola Schouten én staatssecretaris Marnix van Rij de politieke plannen voor 2023, waar ze tot gisteren nog over aan het onderhandelen waren.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws