Terug: Van onschatbare waarde gemist? | Gids.tv

Terug: Van onschatbare waarde gemist?
Cultuur & Maatschappij, Informatief, Kunst/cultuur

NPO 1
2022-10-26 21:32:00
Tip

Uitzending van Van onschatbare waarde gemist? Vanaf vanavond is Van onschatbare waarde terug met een nieuw seizoen op NPO 1. Verkopers van bijzondere en waardevolle spullen krijgen de kans om hun object te verkopen aan één van de vier experts. Eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd, is er geen weg meer terug.

Schilderij
Dit seizoen strijken we neer in Utrecht. Allereerst komt Josine langs. Op jonge leeftijd verloor ze haar vader en onlangs overleed ook de moeder van Josine. Tijdens het opruimen van haar ouderlijk huis werden bijzondere schatten ontdekt, waaronder een schilderij. Verschillende experts lijken interesse te hebben in het object, maar lukt het Josine om er een mooi bedrag voor te krijgen?

Buste
Ook Maarten komt langs. Hij neemt een houten buste van de bekende Griekse god Ajax mee. Het lindehouten stuk komt naar verwachting uit de zeventiende of achttiende eeuw. Het betreft een echt Amsterdams werk, afkomstig van de overleden oom van Maarten. Hij had een prachtig pand in Tilburg, waar Maarten als kind veelvuldig te vinden was. Hij kan zich de buste in de bibliotheek nog goed herinneren en probeert het nu, ook namens zijn broers, te verkopen.

Bekijk deze aflevering van Van onschatbare waarde hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Van onschatbare waarde

Van onschatbare waarde video's

Van onschatbare waarde TV-Nieuws